Svenska
Blog

Jag tror inte Stadia kommer läggas ner

Skrivet av ifongard den 23 december 2019 kl 12:06

Det skrivs en hel del negativt om Stadia. Det fungerar dåligt. Det finns bara gamla spel. Det finns för få spel. Spelen är alldeles för dyra. Spelen kör inte i den utlovade upplösningen och har inte tillräckligt med bilder per sekund. Och framför allt så kommer Google tröttna om någon månad och lägga ner hela grejen.

Inget av detta är något problem för mig. Ja, förutom om Google lägger ner tjänsten. Men jag tror ändå det ska gå väldigt, väldigt dåligt innan det går så långt. För om Google lägger ner och inte ger någon kompensation till alla som köpt kontroller och spel så kommer de för väldigt lång tid framöver göra liknade satsningar helt omöjliga och det är potentiellt värt mycket mer än att driva tjänsten vidare även om de går med förlust på den. Hade det varit en nystartad firma eller om Google inte använt varumärket Google (så att folk i allmänhet inte kopplade ihop Stadia med Google) så hade det varit betydligt mer riskabelt enligt min åsikt.

Framtiden får utvisa vad som händer. Under tiden fortsätter jag spela Destiny 2 och Darksiders Genesis och det fungerar hur bra som helst.

HQ