Svenska
Blog
Aladdin var bättre än väntat

Aladdin var bättre än väntat

Skrivet av ica den 25 maj 2019 kl 21:59

I dag såg jag Disneys nya blockbuster Aladdin på bio. Jag hade sett till att förutsättningarna var så gott som perfekta: IMAX-bion i Mall of Scandinavia med bästa sittplatser (mitt i mitten med extra benutrymme) och tillräckligt med popcorn och läsk för att stilla hungern hos en mellanstadieklass. Nu kunde inte ens en blå Will Smith sänka filmupplevelsen, eller?

Jag hade på förhand inga som helst förväntningar på filmen. Samtliga trailers har vittnat om en risig film med fruktansvärda rolltolkningar och töntig humor. Dessutom är jag inte mycket för musikalfilmer, även om jag uppskattar Disneyoriginalet.

Så, hur var filmen då? Helt ok, skulle det visa sig. Will Smith gjorde faktiskt en helt ok rolltolkning, och både Aladdin och Jasmine funkade. Det var några musikscener för mycket, och Jafar var otroligt töntig (hur kunde Disney välja Marwan Kenzari istället för Ben Kingsley som Jafar?!?), men annars funkade filmen. Den var relativt trogen det tecknade originalet.

Mitt betyg blir en sjua av tio. Den kunde definitivt ha varit bättre, men den var långt bättre än jag på förhand hade trott.

HQ