Svenska
Blog

Firefox har sjunkit alldeles för lågt

Skrivet av I den 21 april 2011 kl 19:31

Det är knappast någon nyhet att Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer har hämtat inspiration från den mindre kända webbläsaren Opera, men den här gången har Firefox gått för långt.

Efter att ha hört en hel del gott om Firefox 4.0 bestämde jag mig för att ladda ner den, men när den väl startade trodde jag inte mina ögon: den såg exakt ut som Opera. Det var bara ett fräckt och patetiskt plagiat. Se själva:

http://img708.imageshack.us/g/firefoxovsf.jpg/

HQ
HQ
Memento

Memento

Skrivet av I den 1 oktober 2010 kl 23:17

Om jag ska vara ärlig finns det enbart ett fåtal filmer som jag tycker är geniala. Visserligen är det många filmer jag tycker om, men de flesta av dem saknar det där lilla extra som gör dem helt enastående. Detta är verkligen inte fallet med Memento.

Först och främst är hela konceptet unikt. Att bryta den dramaturgiska modellen genom att låta historien i form av små fragmentariska minnen närma sig mitten, från början och slutet simultant, är helt briljant. Spänningen stiger på ett helt annat sätt än vad man är van vid, och slutet är helt omöjligt att lista ut. Men det som gör det hela så bra är att det verkligen håller, och, att det till skillnad från de flesta filmer som ger sig på det här, är logiskt.

Dessutom är själva idén att huvudpersonen saknar korttidsminne väldigt spännande, och även om vet att detta inte är fallet för oss (eller?), så börjar man fundera på hur det egentligen skulle vara att lida av det problemet, att alltid behöva ifrågasätta vad som verkar vara sant.

Tillsammans med filmer som exempelvis Fight Club, tillhör den här de bästa filmerna jag någonsin har sett. Den är helt lysande.

Så här presenteras handlingen i filmen. Y-axeln visar händelsernas ordning i filmen, och x-axeln visar i vilken ordning deras ordning i filmen.