Svenska
Brexits konsekvenser

Brexits konsekvenser

Skrivet av Hulken den 27 mars 2021 kl 14:56

Hur har brexit påverkat min vardag? Inte alls, fram till här i veckan. I januari beställde jag No Man's Sky från brittiska Ebay eftersom det var billigare, men hade sedan inte sett röken av det på mer än två månader. Jag trodde att något hade blivit fel och att det inte skulle komma fram alls. Upp till en månad hade jag räknat med, men inte mer än så. Men så en dag så dök det upp ett brev från tullen med en avgift på 111 kronor (36 kronor i moms, resten utgjordes av Postnords "serviceavgift") för att ta emot en leverans från utlandet.

Jag trodde att det gällde min pågående leverans från USA, men nej, det visade sig vara No Man's Sky. Jag kollade upp det och mycket riktigt åker man på tullavgifter från UK numera.

Sett till den lång leveranstiden och prispåslaget är det inte värt att köpa grejer från Storbritannien längre. Lite synd eftersom jag har handlat väldigt mycket därifrån och fått ta del av ett större utbud och bättre priskonkurrens. Dock så har varor från USA ofta alla tullavgifter inbakade på Ebay så förhoppningsvis fixar de något liknande för brittiska varor så småningom. 36 kronors påslag kan jag leva med, men inte 111.

Har ni märkt av några konsekvenser av Storbritanniens utträde ur den Europeiska Unionen?

HQ