Svenska
Blog
Marvel's Avengers är dödsdömt

Marvel's Avengers är dödsdömt

Jag har skrivit det flera gånger förut. Crystal Dynamics försökte gång på gång försäkra spelarna om att Marvel's Avengers skulle fortsätta expanderas och bli ett spel som vi kunde spela under många år framöver. När jag själv författade vår andra åsikt (eftersom vi aldrig fick ett recensionsexemplar i tid) delade jag ut en sexa i betyg vilket där och då kändes mer än rimligt. Detta förutsatte dock att det framöver skulle komma att expanderas och när jag nu, knappt två år senare ser tillbaka på det, skulle jag vilja revidera det.

Jag försökte ge Marvel's Avengers alla chanser. Det kanske var fanboy:en i mig, men jag ville verkligen att det skulle utvecklas till ett spel jag älskade. Jag har recenserat alla expansioner och jag har gett dem alla en femma i betyg. Detta beror i mångt och mycket på att de varit totalt innehållslösa. Inför den tredje expansionen, War for Wakanda, snackade utvecklarna gärna och mycket om hur detta skulle förändra spelet och hur det skulle vara den första riktiga expansionen. Något som inte stämde över huvud taget. 

Med tanke på att jag anser Spider-Man vara min absoluta favoritkaraktär av såväl DC:s och Marvels karaktärer hade de dock möjligheten att få mig börja spela igen. Lanseringen av Spider-Man drogs däremot ut på tiden och när han väl släpptes till Playstation var det allt annat än bra. Svingandet var uselt där till och med Fortnite gjorde ett bättre jobb. Jag upprepar... Fortnite! Inga nya uppdrag, inga nya skurkar, inga nya platser... Ingenting utöver karaktären släpptes. Nu har dessutom planerna för årets kommande uppdateringar skrotats vilket visar på att utvecklarna inte har någon idé om hur de vill fortsätta utveckla spelet, samtidigt som spelarnas tålamod upphört sedan länge. 

För mig är det obegripligt hur man kunde överlåta ansvaret över ett så starkt varumärke som The Avengers i form av ett live service-spel till en studio som aldrig ens hade doppat tårna i formatet. För det märks ju så tydligt att Crystal Dynamics varit helt aningslösa och inte lyckats göra ett rätt. De hade alla möjligheter att göra ett fantastiskt spel med tung berättelse som enbart fokuserade på enspelarläge. The Avengers hade aldrig varit hetare än vid lanseringen och deras Tomb Raider-spel visar ju på att de kan behärska spel som dessa. Att Marvel's Guardians of the Galaxy var hästlängder bättre enbart på grund av detta är skrattretande. 

I nuvarande stund visar spelarantalet att Marvel's Avengers är stendött och med tanke på att framtidens planer har skrotats och att det existerar extremt lite innehåll, är det numera helt kört. Igår avinstallerade jag spelet helt. Från att ha hoppats på att de en dag släpper någon uppdatering som gör att jag vill testa på det igen, har jag nu bestämt mig för att aldrig mer återvända. Det kommer aldrig att gå och det bästa för Crystal Dynamics vore bara att erkänna att de tabbade sig och att fans ska sluta hoppas på att de kommer fixa denna röra. Spelet var dödsdömt från början och detta var den sista spiken i kistan.

HQ