Svenska
Blog
Batman: The Long Halloween var...

Batman: The Long Halloween var...

Helt okej. Det är väl kanske ingen hemlighet vid det här laget att mitt förtroende för DC:s animerade filmer inte är särskilt stort. Jag har sett varenda film som släppts det senaste decenniet och har uppskattat ganska få av dem. Justice League Dark: Apokolips War, Suicide Squad: Hell to Pay och Justice League: The Flashpoint Paradox är några få undantag. Oftast är filmerna som bäst okej. Deras senaste film, Batman: The Long Halloween: Part 1, är inget undantag.

Jag vet inte vad studion sysslar med egentligen när de filmatiserar deras prisade serieförlagar. The Killing Joke var även den okej men jag minns framför allt den ytterst märkliga sexscenen mellan Batgirl och Batman. Den kom från ingenstans, gjorde inte karaktärerna rättvisa och var bara... konstigt, helt enkelt. The Long Halloween: Part 1 har förvisso inga scener som är underliga men samtidigt känns den aldrig som om den hittar fotfäste och narrativet är bitvis rörigt.

Som Petter påpekade i sin recension, och som jag poängterat flera gånger förut, är animationen oerhört styltig. Ingen av dessa filmer känns påkostade och det känns knappt som att studion bryr sig om dem, utan snarare vill tjäna lite snabba pengar. Jag hade mycket hellre sett dem satsa hårt på en animerade film om året, istället för tre lågbudgetfilmer. 

Batman: The Long Halloween: Part 1 är dock inte dåligt, som jag nämnde inledningsvis. Det är en helt okej berättelse som med hjälp av en intressant berättelse (serieförlagan är kanon!), välskrivna karaktärer och bra röstskådespel levererar en ganska så underhållande film. Tillräckligt för att man ska vilja se del två som släpps den 27:e juli (på min födelsedag, till och med). Har du varken läst serietidningen eller sett filmen, rekommenderar jag dig dock att spana in förstnämnda. 

Mitt betyg: 6/10

HQ