Svenska
Blog
E3 var en besvikelse

E3 var en besvikelse

Det har rått en del meningsskiljaktigheter här på redaktionen huruvida årets E3 var bra eller ej. Både Jonas och Petter har sagt sitt om årets uppvisning och jag tänkte snabbt dela med mig av vad jag tyckte. Men jag kan redan nu säga att jag är långt från nöjd.

Elden Ring

Äntligen fick vi se Elden Ring! Som jag väntat... Jag är (som ni kanske vet) ett enormt fan av From Software och ser därför rysligt mycket fram emot deras kommande titel som ser ut att bringa lite ny energi till denna subgenre. Jag ser fram emot att utforska denna mörka värld när det väl släpps i början av nästa år.

Halo: Infinite

Jag är kanske inte världens största fan av Halo, men jag har spelat dem alla och spelade Halo 3 nästan dagligen i fem år. Jag har varit väldigt besviken över de två senaste installationerna i serien och har känt att Infinite är seriens sista chans. Och efter denna uppvisning är jag vansinnigt sugen på kampanjen. Multiplayern är jag däremot inte fullt lika imponerad ut då jag upplever att det blir lite väl mycket grejer. Änterhaken, flygande granater och vapen som du kan fånga... Nja, jag är inte övertygad över denna biten.

Battlefield 2042

Även denna serie har jag börjat tröttna på och jag såg på förhand inte alls fram emot detta spel. Men det är supersnyggt och flera spelare på krigsfältet kan bli riktigt häftigt. De nya vädereffekterna ser dessutom mäktiga ut. Jag är försiktigt optimistisk.

Starfield

Till skillnad från Jonas kan jag inte gå i gång på detta. Trailern visade absolut ingenting och med tanke på hur Bethesda skött sig den senaste tiden är jag oförmögen att känna något sug, än. Jag hoppas min skepticism motbevisas. 

Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Jag älskade ettan. Fullkomligt älskade. Därför blev jag glad över att vi äntligen fick se lite av uppföljaren (även om det var sparsamt). Jag är dock osäker på om konceptet lär fungera en gång till, men jag hoppas.

Guardians of the Galaxy

Behöver jag ens säga att jag är vråltaggad? Spelet ser inte på något vis perfekt ut, men det ser underhållande ut. Rockets och Draxs karaktärsdesign ser bedrövlig ut men jag kan leva med det. Jag menar, vem vill inte röja utomjordingar till åttiotalsmusik?!

Forza Horizon 5

Jag spelar ytterst sällan bilspel och kommer därför inte spela Forza 5 men herregud så vackert det ser ut. Hade jag varit intresserad, hade detta spel troligtvis varit det jag såg fram emot allra mest just nu.

Atomic Heart

Detta Bioshock-inspirerade spel ser verkligen ut att bli hur kul som helst. Musiken i trailern var dessutom underbar.

A Plague Tale: Requiem

Jag gillade ettan. Det var visserligen något av en besvikelse då jag hade stora förväntningar, men jag gillade det ändå. Nu har tvåan visats upp och jag ser fram emot det minst lika mycket som jag såg fram emot ettan. Denna gång hoppas jag inte att jag lämnas något besviken.

I övrigt då?

I övrigt har jag inte jättemycket att säga eftersom jag fann det mesta fruktansvärt ointressant (kan säkert ha missat något annat lovande spel som utannonserades). Massvis med remasters och remakes som jag inte kunde bry mig särskilt mycket om. Både Microsoft och Nintendo anser jag missade målet fullständigt. Visst, Stalker 2 såg snyggt men såg inte särskilt kul ut alls, Back 4 Blood påminner om den dåliga Left 2 Dead-klonen Earthfall och Pirates of the Caribbean i Sea of Thieves kan inte bli mer ointressant, för egen del.

Jag hade även väntat mig något mer av nya Mario Party Superstars. Senaste Super Smash var ju fenomenalt i och med att de tog med alla banor och karaktärer från tidigare spel och jag hade önskat att Nintendo gjorde detsamma här. I övrigt tyckte jag att Nintendo fokuserade alldeles för mycket på små och, till synes, mediokra spel som Astria Ascending, Two Point Campus, Cruis'n Blast, Strange Brigade och Fatal Frame: Maiden of Black Water. 

Det är nog dags att sänka sina förväntningar på kommande års E3-uppvisningar. Jag hoppas hur som helst att världen snart reparerar sig från Covid-19 så vi får ett normalt E3 nästa år som blir ett betydligt mer intressant sådant. Vad tyckte du? Här ser vi höjdpunkten

HQ