Svenska
Blog
Nyfiken på Justice League

Nyfiken på Justice League

Det är väl vid det här laget ingen hemlighet att jag inte har mycket positivt att säga om DC:s filmuniversum då jag endast gillar ett fåtal av filmerna. Dessutom står inte Zack Snyder för någon av dessa. Ändå kan jag, när jag tänker tillbaka på tiden före Justice League släpptes, minnas att jag såg fram emot filmen. Jag hoppades verkligen på att Snyder för tredje gången gillt skulle lyckas. Nu har de där känslorna väckts inom mig igen och ser därför fram emot filmen, även fast jag inte väntar mig något spektakulärt.

Bara det faktum att filmen blir fyra timmar lång, innehållandes massvis av scener vi aldrig sett förut och därutöver få se mer av Jared Letos version av Joker (som jag sörjer att vi aldrig fick mer av och som behandlades så ovärdigt i Suicide Squad) fyller mig av längtan. Det kan mycket väl landa i ett liknande scenario som Batman v Superman: Dawn of Justice där en halvtimmes extra material på något sätt skulle rädda hela filmen (vilket den inte gjorde). Och innerst inne tror jag också att detta kommer upprepa sig. Snyders version av Justice League lär förmodligen var en mindre förbättring men i slutändan otillräcklig för att jag ska kunna påstå att jag är nöjd.

Men av det vi hittills fått se i form av trailers är jag ändå försiktigt positiv. Steppenwolf ser betydligt mycket bättre ut och jag gillar att vi faktiskt kommer få bekanta oss med Darkseid (även fast vi förmodligen aldrig kommer se honom igen som i fallet med Thanos som visades upp sex år innan han på riktigt gjorde entré). Inte heller sticker det i ögonen av att behöva se Supermans överläpp så det är ju alltid något.

Hur går dina tankar?

HQ