Svenska
Blog
VGX -13

VGX -13

Skrivet av Helghast92 den 8 december 2013 kl 04:13

Kofffeinet surrar i huvudet, VGX är slut för i år. Intrycken är svaga... tyvärr.

Men jag tar det positva först!

Bland de intressanta utannonseringarna fanns Joe Danger-skaparna, Hello Games, science fiction-debut No man's sky. Där byggs planeter och rymdstrider upp allt eftersom spelarna utforskar bland stjärnorna.
Ser ut att bli en trevlig indie-utmanare till Bungies Destiny.

Telltale Games(The walking dead, Wolf among us) överraskade också med, inte bara en utan två(!), helt nya Episod-baserade spel. Dessa framtagna genom samarbeten med Gearbox och HBO i form av "Tales from the Borderlands"(Gissa en gång vart det utspelas) och Game of thrones. Det sistnämnda är fortfarande i planeringsstadiet medans Borderlands släpps redan nästa år.

Annars var inte uppvisningarna särskilt spännande.

Tomb Raider kommer till next-gen konsolerna i ett liiite snyggare utförande än PC-versionen av originalet.

Elijah Wood bidrar med röstskådespeleri till den andra huvudpersonen i Tim Schafers(Psychonauts, Brütal legend) kickstartade Broken Age.
Förmodligen inget jag kommer spela men det ser jädrigt mysigt ut.

Om man ska säga något om Programledarna så är betyget riktigt lågt. Joel McHale från Community försökte vara rolig var femte sekund och det blev jobbigt och pinsamt rätt fort. Jag räknade femhundrasjuttiotre alkoholreferenser (ungefär) på en timma.
Geoff Keighley är jag inte superförtjust i heller men det hade vart femton gånger bättre om han hade fått vara ensam framför kameran.

Mer då?
Varför i h*****e tvingades vi lyssna på usel rap i en halvtimma innan vi fick en ointressant uppvisning av en titan-klass i Titanfall.
"Oh no we're out of games to show! Code red, Send in the rappers!"

Förstår inte heller namnbytet från VGA men gillar den nya studion.
Allt som allt så kan jag inte hjälpa att jag är smått besviken och hoppas nästa år bjuder på bättre show då den nya generation kommit igång ordentligt

Ganska utdragen blogg-debut men du som läser får jättegärna skriva nån sorts kritik eller kommentar. vore kul att komma igång med lite bloggande :)

Ha de!