Svenska
Blog

Trummis letande i Gävle!

Skrivet av Harmyn den 21 december 2013 kl 01:56

Fortsätter min desperata jakt efter ny trummis till bandet, så varför inte prova här? Ju mer ställen man syns på ju mer ser än ju eller hur funkar nu de här? 3 musikälskande nördar vill spela powermetal i Gävle, egen repa, trumsätt finns och Pa + inspelningsutrustning. Skicka ett pm eller skriv i kommentarerna om det kan tänkas vara något som låter intressant! ni kanske till och med känner någon som letar nytt? Influenser är: Maiden, Gamma ray, Helloween, Blind Guardian, Running Wild, osv!

HQ
HQ

Hajfeber!

Skrivet av Harmyn den 9 december 2013 kl 15:14

Jag tror mig börja märka en ny trend inom spelvärlden. För några år sedan kastade spelföretagen eldkastare på oss, vi fick bränna savanner i Far cry 2, elda Arbiter i Co-op på Halo 3 osv. Helt klart kul med eld skriker smygpryromanen inom oss, men vad tar man sig till när vi får hajar kastade på oss istället? Skrika för glatta livet förmodligen, men hur ska man kunna verka tuff som bajsnödig soldat i Call of duty: Ghosts bara för att en haj nafsar en i magen lite om man ska bete sig på det viset?

I Assassins Creed 4: Black Flag fick vi vara jägare istället för jagad då man utrustad med bar överkropp och harpuner fick göra sitt bästa för att fånga dessa bestar, utan att trilla i plurret, ett annorlunda sätt att se på hajen, som alltid annars uppfattas som något man bör hålla sig på avstånd från om man vill vara en del av livets cirkel några år till. Jag måste erkänna att det var mer spännande än väntat att få jaga haj.

Sist men inte minst så har vi Grand theft auto V där hajarna introduceras i serien efter att ha varit en myt sedan många år tillbaka. Här funkar de dock som en dödsfälla för de som är modiga nog att dyka på djupt vatten, eller för de som vill knivkramas med Mr Haj. Oavsett hur du väljer att göra kommer paniken att göra sig påmind när du väl får syn på dem!

Vi får se vad 2014 har att erbjuda i haj väg, förhoppningsvis får vi se mer av dessa mördarmaskiner, och kanske till och med få spela som en? Den som lever får se!

Hajfeber!

Injustice hajarna är en tandläkares värsta mardröm...

Snabba intryck av Playstation 4

Skrivet av Harmyn den 29 november 2013 kl 10:41

Så, nattöppet drog kanske ingen större publik här i Gävle igår, jag antar att de flesta dras till att köpa konsolerna på de större elkedjorna där man kanske kan få maskinen till ett billigare pris. Dock känns det värt att betala några kronor mer för att kunna få de där extra timmarna på natten att klämma och prova lite extra, något jag gjort så mycket jag hunnit!

Till att börja med må jag säga att kontrollern kändes mer stabil än väntat. Klart man fått höra från andra sidan plurret att den ska vara en mycket bättre kontroll än sin föregångare, men när man väl sitter där och håller i den blir man positivt överraskad. Touchpaden kännes också som en smart grej att inkludera då den användes på smart sätt i Killzone: Shadow fall, att kontrollera sin mördaruggla med sagt styrdon fungerade väldigt smidigt och bra. Det ska bli intressant att se hur den här delen av kontrollen kommer att användas i framtiden, applåder till Sony för detta.

Konsolens interface är nästa steg i utvecklingen av ps3ans version. Än så länge känns det lite mindre rörigt än sin föregångare och det fungerar smidigt att bläddra och hoppa ut och in i mellan spel. Jag upplevde också att uppdateringar och nedladdningar fungerade något smidigare än förut då man kunde fortsätta spela, surfa eller vad man nu håller på med samtidigt som saker som detta laddar ned.

Lite snabba intryck på ett stycke hårdvara som känns väldigt lovande såhär långt, nu tillbaka till spelandet, varför sitta och skirva när man kan skjuta rymdgubbar istället?

Mer färg, mindre grått!

Mer färg, mindre grått!

Skrivet av Harmyn den 27 november 2013 kl 03:09

Då är det snart dags igen, abstinensen har hunnit göra sig påmind minst 57 gånger om dagen sedan jag sålt iväg min kära vän ps3 till min basist. Men vad gör man inte som fattig student som behöver pengar? Speciellt när det är till en så pass smaskig spelhöst som den här? Storebror ps4 (eller säger man lillebror?) är på ingång och enligt mina kalkyleringar kommer både soffan och den att få jobba hårt i helgen, livet kan ju vänta när det vankas ny konsol?

Tankarna börjar ju dock att vandra bakåt lite i tiden inför varje ny generation. Jag ser mig själv som snorig 6åring plocka upp min första konsol på julafton 1998, ett helt nytt och skinnande Playstation med spelen "Rascal", där du som cool 90tals unge med såpbubblepistol ger dig ut för att bekämpa mästaren av tiden (eller något sådant flummigt, minnet från en 6åring går inte helt att lita på!) och "Spyro The dragon", vilket många av dagens barn till och med är bekanta med genom "Skylanders", men det var ju här det började! Jag och min playstation var kompanjoner under många år, "Tekken 3" avnjöts, "Spider-man" svingade genom ett lite mindre detaljerat Manhattan och favoriten "Crash Bandicoot: Warped" spelades också med jämna mellanrum. Hoppas innerligt att Crash kan få ett uppsving igen, lyckas man få till samma känsla som i de gamla spelen kan Gamespot förvänta sig flåsfläckar på dörren när de öppnar.

Förhoppningsvis kommer även den här generationen med framtida klassiker som sitter kvar lika starkt i minnet som de spelen jag redan skrivit om. Spel som "The Last of Us" och Halo 3 har gett mig starka minnen från den här generationen, men de är ändå "våldsspel", charmen i färger och kul tycker jag har försvunnit lite på den senaste tiden, i alla fall bland storspelen, nu verkar endast militärskjutare och bilkapning sälja. Det verkar vara dåligt med plats för spel som t.ex. Rayman eller Crash i dagens värld (i Crashs fall så har spelen i och för sig varit kassa), spelen kan inte mäta sig med alla stora trippel a spel som istället för charm lägger allt krut på Hollywood effekter och grandiöst berättande. Jag hoppas på att få tillbaka färgen, få tillbaka fantasin och lite gladare spel än alla superseriösa gammelgäddor som ligger i spelvassen och väntar på mask att bita tag i.

Vi kommer förmodligen ha många roliga år tillsammans jag och min ps4, många världar och livsöden att uppleva och trevliga kvällar tillsammans med vänner kommer det garanterat att bli. Men jag hoppas också på att det finns lite plats för de där flummiga och färgglada spelen som Crash och Spyro, de har blivit mindre och mindre för varje år som gått så vore trevligt att få uppleva spel som dessa igen!