Svenska
Blog
HQ
HQ

Topp 10: Hitman-banor

Efter att ha kollat igenom Gamereactors De 10 bästa Hitman-banorna så blev jag sugen på att själv göra en liknande lista och resultatet kan ni se här nedanför!

10: Cornfield (Hitman Absolution)

Trots att jag verkligen gillar det senaste spelet i Hitman-serien så var det inte så värst många banor som verkligen imponerade stort på mig. Men det fanns trots allt ett par banor som jag verkligen gillade och en utav dessa är Cornfield. Banan är egentligen rätt så simpel och ger en inte ett överflöd utav möjligheter för att slutföra det men jag kan inte låta bli att känna mig riktigt badass när jag smyger runt i majsfälten och tar livet av varenda vakt utan att någon ens vet om jag är där, den där totala känslan av övertag som infinner sig då är mer än tillräckligt för att ge banan en plats på min topp 10. Sen att man kan göra allt det jag nämnt medan man har snott kläderna från en kuslig fågelskrämma gör banan ännu bättre.

9: St. Petersburg Stakeout (Hitman 2: Silent Assassin)

Banor i Hitman-serien där man får möjlighet att göra slut på sitt offer med hjälp av prickskytte metoder har alltid uppskattats av mig och St. Petersburg Stakeout är utan tvekan en av de bästa banorna av den typen. Banan tar plats i St. Petersburg, Ryssland (vem kunde ha anat det?) och du har som mål att döda en rysk general när han sitter i ett hemligt möte, problemet är att du ännu inte vet hur generalen ser ut och du måste jobba snabbt så att mötet inte hinner tar slut och generalen drar vidare. Man skulle kunna tro att en tidspress skulle förstöra uppdraget helt och hållet men faktum är att det bidrar till spänningen och att dessutom inte ha stenkoll på vem som ska avrättas från första början gör att uppdraget blir ett av de mest spännande uppdragen i hela spelserien.

8: Death on the Mississippi (Hitman: Blood Money)

Agent 47 ombord på en båt tillsammans med massvis av passagerare, upplägget är perfekt. Banan är proppfylld med möjligheter att döda dina offer och du kommer garanterat att ha slutfört uppdraget på ett väldigt tillfredsställande sätt oavsett hur du väljer att göra det. Sen får man inte glömma att banan har ett otroligt underhållande Easter Egg som förvandlar båtens passagerare till livsfarliga zombies och Agent 47 för en liten stund slutar att vara lönnmördare och istället ger sig in i zombieslakt branchen. Banans många kreativa vapen plus möjligheten att gå på zombieslakt gör detta till en av mina favoritbanor.

7: Fight Night (Hitman Absolution)

Som jag tidigare nämnde så var det ett fåtal banor som verkligen imponerade på mig i Hitman Absolution och den som jag gillade allra mest var utan tvekan Fight Night. Till skillnad från tidigare nämnda Cornfield så är Fight Night uppbyggd på ett sätt som påminner mer om de banorna man fick uppleva i Blood Money.
Banan utspelar sig på ett wrestling-event och en utav deltagarna i kvällens sista match är ditt offer. Om du snokar runt tillräckligt mycket runt arenan så kommer du märka att du kan ta dig an ditt offer på flera skojiga sätt. Om du vill så kan du tillochmed själv gå in ringen och göra dig av med ditt offer i en gammal hederlig wrestlingmatch. I ett spel med många banor som knappt är godkända så lyser Fight Night likt en stjärna i natten.

6: Traditions of the Trade (Hitman Contracts)

Hotell är något som man ofta har stött på om man är ett fan av Hitman. Det måste ha något att göra med alla goda möjligheter att smälta in i mängden och alla rum som man kan använda till sin fördel om man vill döda utan att någon får reda på det. Traditions of the Trade har båda de kvaliteterna som jag nyss nämnde men till skillnad från övriga hotell-relaterade banor i Hitman-serien så har denna något väldigt kusligt över sig. Korridorerna känns långa och spöklika och det dåliga vädret utanför hjälper inte precis. Och om du letar runt noga så kommer du att märka väldigt otrevliga händelser som har ägt rum inuti hotellet. Den kusliga stämningen och de många intressanta metoderna som finns för att slutföra banan gör den här till en av mina favoriter.

5: A House of Cards (Hitman: Blood Money)

Ännu en hotell-bana men till skillnad från den förra banan så är den här inte kuslig och dyster. Den här är istället färgglad och glamorös. Du är i Las Vegas och har som uppdrag att göra dig av med några utav hotellets gäster. Något som jag verkligen uppskattar med det här uppdraget är att man är så fri att vandra omkring utan jobbiga förklädnader, det här är nog faktiskt den banan som är lättast att ta sig igenom helt utan förklädnader. Men utöver det så gillar jag även banans visuella kvaliteter som verkligen får en känna sig som att man är på ett lyxigt hotell. Och som med så många andra banor på den här listan så finns det massvis med roliga sätt att göra sig av med sina mål, t.ex så är hotellets balkonger perfekta att använda för prickskytte.

4: Curtains Down (Hitman: Blood Money)

En av sakerna som jag saknade i Blood Money var den perfekta dystra atmosfären som fanns i det tidigare Hitman: Contracts. Curtains Down är dock en bana som har kvar den här stämningen och det är delvis därför jag gillar banan så mycket. Att vandra omkring ovanför teaterscenen och nere i de mörka källarlokalerna medans man försöker komma på hur man ska göra slut på sina offer är ren njutning, och att göra slut på dem är faktiskt ännu bättre. Pågrund av att man befinner sig på en teater så finns det massor av sätt att få sina mord att se ut som en olycka, eller kanske till och med en del av föreställningen. Curtains Down är definitivt en underhållande bana.

3: A New Life (Hitman: Blood Money)

Vanligtvis brukar jag ogilla banor i stealth-spel som utspelar sig i dagsljus därför att det förstör hela grejen med att smyga, detta är dock inte fallet med A New Life. Du befinner dig i en helt normal förort och ditt offer är i sitt lugna hem, totalt ovetande om att en iskall lönnmördare är påväg mot honom. Det här uppdraget är helt otroligt kul att spela, man verkar aldrig kunna tröttna på att ta sig in i offrets hem på flera olika sätt. Kanske ska du klä ut dig till clown och köra igenom hela uppdraget som att det vore en slasherfilm eller så kanske du kan låna grannens trädkoja för att göra slut på måltavlan från ett säkert avstånd. Utöver de två sätten jag nyss nämnde så finns det massvis med andra roliga sätt att ta sig igenom banan och det är den här mångfalden av sätt att klara av banan som ger den en så hög placering.

2: Beldingford Manor (Hitman: Contracts)

När det kommer till stämningsfulla uppdrag så finns det inget som klår Beldingford Manor. Du befinner dig på en avlägsen herrgård någonstans i England och redan när man börjar uppdraget så märker man att atmosfären är något extra. Beldingford Manor ser ut som om det vore hämtat från en klassisk deckare med det dåliga vädret och den spöklika herrgården. Man kan inte låta bli att njuta när man smyger runt i trädgården och hittar en ensam vakt som enkelt kan avrättas för att man ska få tag på en lämplig förklädnad. Sedan så är det bara att ta sig in i herrgården och njuta medans man gör sig av med sina måltavlor på olika brutala sätt. En bana som båda leverar perfekt atmosfär och underhållning, Beldingford Manor förtjänar sin andraplats.

1: The Meat King's Party (Hitman: Contracts)

Hitman: Contracts är utan tvekan det mörkaste och råaste Hitman-spelet och det märks extra tydligt när man spelar igenom min förstaplacering. Banan utspelar sig på ett slakthus i Östeuropa där en mäktig man som kallas "The Meat King" har anordnat en fest. Och det är ingen vanlig fest vi snackar om här. Döda djur hänger överallt i lokalerna och samtliga gäster har på sig avslöjande kläder i svart läder. Och medan nedervåningen är full utav festligheter så sker betydligt otrevligare saker på övervåningen, förberedd dig för det sjukaste ögonblicket i Hitman-spelens historia när du bestämmer dig för att gå upp dit. Det är den sjuka och äckliga atmosfären som har gjort mig fascinerad av banan ända sedan jag började spela Hitman-spelen för flera år sen, och det är även den atmosfären som gör den här banan till min absoluta favorit när det gäller Hitman-banor.

Topp 10: Hitman-banor

Vilka är dina favoritbanor i Hitman-serien?

Dagens filmköp

Jag förgyllde min dag med ett hyfsat stort filmköp.

Mash
Braindead
2001 Maniacs
Dödligt Vapen
Hulk
Bad Taste
Evil Dead
When A Stranger Calls

Jag är extra lycklig över Braindead och Evil Dead då jag har velat införskaffa dessa sen ett bra tag tillbaka. Jag blir också lycklig över att filmerna bara kostade mig 249 kronor! En bra deal är inte helt fel.

Dagens filmköp

Snabbrecensioner kommer när jag har sett klart alla filmerna.