Svenska
Blog

Mitt nya spelrum

Mycket har hänt under det gångna året sedan jag bloggade sist. Första halvan av 2020 var jag arbetslös och drömmarna jag och min sambo hade om ett hus kändes långt bort. Mot sommaren fick jag lyckligtvis ett nytt jobb och framåt hösten hade vi chansen att köpa vårt första hus, och vi tog den.

Vintern 2020 spenderades med spackelspade, målarfärg och stora ambitioner som vi nu känner att vi börjat uppnå. Vardagsrummet är klart, våra sovrum likaså och även mitt egna spelrum.

Våren 2018 bloggade jag om mitt dåvarande nördrum som vi renoverade upp i lägenheten vi bodde i som jag stortrivdes i. Sen fick vi barn och nördprylarna fick mestadels packas ned och konsolerna passades ut i TV-rummet i ett litet hörn. Nu har jag äntligen ett eget rum för mitt film- och spelintresse.

Väggarna är målade i en mörkgrå färg, golvet pryds av en färgsprakande röd matta och jag har gott om utrymme för 2 fåtöljer, fotpall, ett litet bord och en 55" TV! Dessutom har jag gott om plats på väggarna för alla artbooks och tavlor jag vill visa upp, ett par bokhyllor fyllda av spel, filmer och musik jag samlat på mig genom åren.

TV-bänken byggde jag ihop själv av tre st limplankor av gran och furu jag köpte på Hornbach och sedan betsade i en annan färg. De sitter fastskruvade på ett Elfa-hyllsystem där jag har gott om plats för mina konsoler och surroundsystem. Utrustningen jag har består av en Yamaha-receiver med 2 fronthögtalare och en center och i den har jag kopplat in en bluray-spelare, en Xbox One X, en Playstation 4 och en PS3. Utöver det har jag även en Xbox 360 och en Playstation 2 framme.

När det framledes är dags för mig att ta steget in i den nya generationen kommer det bli dags att möblera om i TV-bänken men just nu är jag supernöjd med konsolerna jag har. Till detta köpte jag i höstas på mig en ny TV. Det fick bli en Sony 55" X950H som sänktes till 9990 kr en period.

Jag är fullt medveten om att den saknar HDMI 2,1 men under hela hösten läste jag på så mycket jag kunde om HDMI 2,1 och fick starkt känslan av att det är en standard som är framstressad utan att vare sig tillverkarna av TV-apparater, konsoltillverkarna eller Receiver-tillverkarna haft någon egentlig dialog om vad som ska klaras av. Jag klarar mig gott på 4K@60Hz så länge.

Faktum är att 55" är på snäppet för stort för avståndet jag sitter på. Jag har vant mig nu men till en början var det smått ansträngande att sitta 230 cm ifrån TV:n! Nu är det bara mäktigt och inlevelserikt. Det är närmare än vad man tror, och jag som var osäker på om jag inte borde gått på 65" innan jag fick upp den på väggen haha...

Anyways! Här nedan följer ett litet bildkollage på hur mitt spelrum ser ut nu.

Mitt nya spelrum

HQ