Svenska
Blog

Hembakade hamburgerbröd

Skrivet av Geccod den 11 december 2015 kl 19:11

För ett par veckor sedan påbörjade jag mitt hamburgerbak genom att blanda alla torra ingredienser bara för att sedan inse att jag inte skulle ha tid att slutföra projektet. Sedan dess har den påbörjade satsen hamburgerbröd legat nästintill bortglömt i en glasburk i skafferiet - fram till idag. Det krävs nämligen en mer eller mindre ledig dag för att hinna baka dessa skapelser då de ska jäsa både en och två gånger innan det är dags för gräddning. Slutresultatet var dock väl värt mödan.

Receptet jag bakat efter är enligt boken Flippin Burgers, skriven av Jon Widegren som även är grundaren till hamburgerbaren med samma namn. Dessvärre tänker jag inte dela med mig av receptet här av respekt till författaren, utan jag kan istället starkt rekommendera att köpa boken om du som läsare har det minsta av intresse för hamburgare.

Degen skulle, efter jäsning, delas upp i 22 bullar för att sedan jäsas ytterligare en gång i ugnen. Det var därför väldigt svårt att veta vilken storlek bullarna skulle formas till och några blev därav alldeles för stora medan ett antal stycken blev alldeles perfekta. Dessutom lyckades jag göra några extra små, vilka blir perfekta nästa helg då jag planerar att göra mina första minihamburgare - så kallade sliders.

Slutresultatet blev jag, som tidigare nämnt, sjukt nöjd med. Jag lever efter mottot att övning ger färdighet och hoppas därför nästa gång få fler jämnstora bullar med bättre färg och eventuellt lite mer höjd samt en tunnare skorpa. I övrigt levererade de riktigt bra med sin söta smak, extrema spänstighet och grymma hållbarhet.

Självfallet använde jag mig av högrevsfärs tillsammans med senap, ketchup, ost och fint skivad, inlagd gurka. Det sistnämnda visade sig göra en markant skillnad åt det bättre.

Hembakade hamburgerbröd

HQ

Kinesiska delikatesser

Skrivet av Geccod den 26 januari 2012 kl 17:22

Länk till bilden som tog för lång tid att ladda upp här

Befinner mig i Beijing i skrivande stund. Imorgon har jag varit här i exakt två veckor och kommer vara här ytterligare två veckor, innan det bär av till en helt annan del av Kina. Vart det bär av vet jag ännu inte utan jag väntar på att bli tilldelad min placering, men jag hoppas på att få bosätta mig i de sydligare, varmare delarna av landet. För här uppe i norr är det riktigt kallt nu kan jag lova.

Igår var vi på ett ställe som kallas för Wanfujing Street. En känd gata här i staden för det är där man bland annat kan få chansen att testa på diverse kända kinesiska delikatesser. Ormkött, apkött, hund, skorpioner, kackerlackor, tusenfotingar och ödlor är bara några av sakerna man kunde välja mellan. Jag smakade lite apkött och lyckades få i mig en hel gräshoppa, den gick ner även om det tog emot litegrann.

En kompis till mig åt allt han fick tag på och vann den ät-tävlingen han hade med några andra. Ap-penis är en av de många äckliga saker han glatt tuggade på.

Jag kommer vara i Kina i totalt 6 månader för att jobba som engelska lärare. Den första månaden är det utbildning som gäller och vi är totalt 86 deltagare från 12 olika länder världen över. Riktigt häftigt med alla olika nationaliteter och den annorlunda kultur som landet bjuder på.

Jag skriver en mer aktiv blogg på http://Geccod.se om ni känner för att läsa mer om vad jag har för mig. Kan meddela att det känns riktigt bra att fortfarande ha tillgång till Gamereactor så man kan ha lite koll på vad som händer i spelvärlden, då jag kommer vara borta från mitt Xbox 360 och allt annat jag lämnade kvar hemma i Sverige.

Geccod

HQ

Baconfrukost!

Skrivet av Geccod den 17 december 2011 kl 13:32

Baconfrukost!

Grisiga, onyttiga och feta frukostar verkar vara ett vinnande koncept bland blogginlägget här på siten. Lördagen är, för min del, mer eller mindre en synonym till sovmorgon. Så jag toppade den genom att bjuda mig själv på en fet frukost bestående av bacon, hash browns, hinkvis med ketchup samt ett glas apelsinjuice. En bättre frukost har jag personligen svårt att tänka mig.

Vad består din favoritfrukost av?

Geccod

Apple vs. Android - Hösten 2011

Skrivet av Geccod den 11 september 2011 kl 22:26

Apple vs. Android - Hösten 2011

Då jag är i behov av en ordentlig mobiltelefon har jag lagt ett stort intresse på mobilmarknaden den senaste månaden. Dagligen läser jag diverse nyhetssidor inriktade på mobiltelefoner samt de två stora operativsystemen iOS och Android. Bilden symboliserar de två operativsystemens slag om herraväldet över den mobila marknaden. I inlägget tänkte jag inte gå in på hur de ligger till utan snarare bara konstatera att det minst sagt är en spännande höst vi går in i, om man finner något intresse för kommande mobiltelefoner vill säga.

Kort sagt är det egentligen två stora datum att se fram emot. Jag ser fram emot tre stycken och det tredje är egentligen det enda som fått ett bekräftat datum. Den 20 september ska nämligen den taiwanesiska mobiltillverkaren HTC hålla i ett event där de troligtvis planerar att utannonsera deras kommande enheter för hösten och vintern 2011/2012.

Det första stora datumet vi har att se fram emot är ännu ej bestämt. Men av tradition att döma hoppas jag, med flera, på att Apple snart kommer ge oss ett datum för deras stora presskonferens som de årligen brukar hålla under septembermånad. Det är under den presskonferensen som bland annat iPod Classic, iPod Touch och iPhone tillsammans med de mindre enheterna för första gången utannonserats. Som den nörd jag är brukar jag sitta som fastklistrad vid datorn under dessa konferenser för att följa det live.

Så, förhoppningsvis ger Apple oss ett datum nu i dagarna. Ryktena om deras kommande iPhone 5/iPhone 4s säger att den redan är i produktion och affärer runt om i USA skvallrar om att nästa generations iPhone ska släppas redan i början av oktober.

Personligen planerar jag inte att köpa den kommande iPhone, då jag är mer av en androidsnubbe. Jag väljer nog hellre att vänta för att se vad Apples konkurrenter har för sorts ess i rockärmen.

För att sammanfatta det hela så finns det även ett andra att se fram emot. Apples stora utmanare på marknaden om smartphones är ju då Android. Och sistnämnda har bekräftat att deras kommande uppdatering "Ice Cream Sandwich" (troligtvis Android 4.0) ska släppas under oktober/november.

När iPhone 5 släpps så kommer folk att köa till butikerna. Android kan omöjligt hindra folk från att storma till butikerna under releasedatum men däremot kan de garanterat mildra den stora stormen genom att släppa nästa version av just Android och förhoppningsvis, i samarbete med mobiltillverkarna, släppa några nya monsterenheter under de kommande månaderna med prestanda likt konkurrentens.

Det jag inte nämnt är att Apple mest troligt kommer lansera nästa version av iOS under hösten. Det kan ju hända att de gör det i samband med lanseringen av kommande iPhone och då gäller det ju för Google (som ligger bakom Android) att hoppa på tåget så snabbt som möjligt för att inte ge Apple mer försprång än de redan har.

Det kommer definitivt bli en spännande höst både för de med smak för äpple och för de med ett intresse gentemot androider.

Geccod / http://Geccod.se