Svenska

Film- och seriedag

Skrivet av freddalf den 22 maj 2010 kl 14:39

kanske är det så att överskriften är aningen missvisande, vi ska inte se på serier eller film idag. I alla fall inte på dagen. Solveig håller på med sitt bachelor-arbete och jag ska läsa hållfasthetslära AK II, just nu sitter jag med Hooke´s generaliserade lag om någon bryr sig.

Hursomhelst, vi tog oss en tur ner till centrum idag för att handla biljetter till Dinosaur Jr som ska spela här nästa lördag. Men i och med att det är pingst denna helgen var det stängt. Norrmännen försitter aldrig chansen att ta ledigt för att åka upp till "hytten" och smygsupa. En separat blogg om norrmän och deras liv och kultur kommer. Högst subjektivt kan tilläggas. Så utan biljetter gick vi till Platekompaniet för att köpa The Wire - en hyllad Tv-serie från det stora landet i väst. När jag ändå var där och plånboken nypåfylld från Adecco (sista lönen, har fått annat jobb), passade jag på att köpa två klassiker. Att kalla de för klassiker är kanske kontroversiellt bland filmnördar och kultur-"förstå-sig-på-are", men Luc Bessons "Nikita" och "Leon", båda i regissörens förlängda versioner, spelar definitivt i den högsta divisionen.

Detta gäller bägge filmer, men speciellt blir "Leon" en helt annan film i den förlängda versionen. En annan film som verkligen kommer till sin rätt när regissören får bestämma är "The Abyss - Avgrunden" där det förklaras varför utomjordingarna väljer att komma fram ur djupet. Den ska inhandlas på blåstråle så fort nya Tv:n kommer. Morsan har lovat oss en plattis i inflyttningspresent!

Film- och seriedag

Surdegsbrödet ligger och häver sig berdvid

HQ

Till Solveig

Skrivet av freddalf den 14 mars 2010 kl 12:07

Hej alla därute i sajberrymden. Detta är min första blogg någonsin, och vi får se hur den utvecklar sig.

Detta första inlägg riktar sig dock till min fina Solveig, som med största sannolikhet är den enda som kommer läsa den.

Till Solveig

Gumman ser optimistiskt på framtiden, den regniga promenaden till trots.