Svenska

Har intresset för CS:GO sjunkit?

Skrivet av felixen den 23 oktober 2017 kl 17:17

Under 2016 har cs slagit flera av sina egna rekord på tittare på streams och spelare som anländer till spelet. Under 2017 känns det som det gått lite nedför just med spelarantalet och just tittare på större streams som turneringar eller enskilda populära streamers. Kan man skylla allt på Playersunknown Battlegrounds eller var CS:Go helt enkelt något man bara tittade på innan det faktiskt kom något "roligare". Nu är det ju så att det är väldigt olika med att jämföra hur många som spelar och tittar på turneringar eller spelare, intresset är såklart fortfarande ganska stort för Cs men man har ju sett att senaste turneringen som spelades hade bara mot 40 tusen tittare i finalen som brukar vara uppåt 100tusen. Eleague turneringen som var senast var dock väldigt konstigt utförd med korkade tider och väldigt många problem under turneringens gång vilket också kan vara en orsak till problemet. Jag tänkte nämna lite funktioner till Cs som jag tror skulle göra spelet mer intressant och få ett lite nyare och fräschare cs.


Rankingsystemet: Att vara Global Elite idag visar faktiskt inte hur bra cs spelare du är, att vara högsta ranken borde betyda något att man verkligen borde få något för det. Man kanske helt enkelt borde ta lite efter overwatch/rainbow six siege med en säsongs liknande system och när säsongen är slut får man något typ av belöning för att faktiskt hamna bland toppen. Det behöver inte vara så att de kopierar systemet rakt av men skulle behövas en justering just på denna front.

Matchmaking/Servers: Att köra Matchmaking i cs är det första och enklaste sättet att spela på men idag är det även väldigt uråldrigt och program som jag nämnde om innan som faceit och esea använder sig av bättre servrar och möjligheten till att rösta på vilka kartor som ska tas bort och komma fram till vilken man vill spela. Även i början av matchen utförs en runda där man ska döda motståndarlaget med bara knivar och vinnande laget får välja vilken sida man ska starta på, precis som en del turneringar använder sig av. Jag tror verkligen att få in 128tick servers, mer möjligheter innan matchen till "vanliga" matchmaking i cs skulle göra att communityn inte blir så splittrad och göra det roligare.

Menyn: Egentligen finns det inte så mycket att klaga på här utan mer att hela menyn och grunden i spelet känns väldigt gammalt och skulle behöva en en uppdatering som kan visa dina stats mera på ett individuellt sett, bara allmän roliga fakta som hur många granater du kastat respektive dödar med granater osv skulle kanske få spelet kännas lite mer levande.

Som jag nämnde tidigare i bloggen pratade jag om man kunde skylla på Battlegrounds vilket inte är något negativt. Battlegrounds är ett otroligt roligt spel och förstår faktiskt varför det har blivit så populärt då det gjort något som var populärt ännu bättre men bara lyckats fått in det roliga i ett spel. Jag skulle vilja ha ett typ av rankingsystem även där än bara leaderboards som faktiskt skulle få mig att stanna kvar mer. Personligen ser jag även att spelet har en del kvar att bli bättre på innan man skulle kunna klassa det som ett e-sport spel som nästintill alla spel idag vill vara, men just nu är jag bara nöjd med att ha det skoj i spelet.

HQ