Svenska
Blog

Starka reaktioner på Petters blogg

Skrivet av Exiphus den 26 oktober 2012 kl 00:29

Petters blogg är mycket populär, det är ett faktum som de flesta läsarna på Gamereactor lärt sig. En avsevärd del av all trafik på sajten jag nu skriver av mig på går igenom djungeln som är Petters burgarfyllda blogg. Över åren har Petters tankar i stort sett cirkulerat kring prylar, MMA, mat, mat, mat, ylande över ryggproblem och förstås kring vad sajten egentligen är till för - spel.

Ibland bestämmer sig dock alles våran semi-griniga Petter (no hard feelings) för att blogga om något med lite mer substans, iallafall sett till en samhällelig nivå. I efterskalven till hans senaste heta inlägg "Muslim-ilska mot Tekken" startades en ganska stor diskussion om religion, rasism, yttrandefrihet och generalisering. Mitt inlägg handlar dock inte om detta inlägg, utan hur denna sortens debatter/diskussioner tycks ta över hela Gamereactor vid vissa tillfällen.

Samma sak har hänt vid i princip alla andra inlägg av samma slag på Petters blogg. Som läsare sedan 2004 har man lärt sig vilka inlägg som suger åt sig läsare och särskilt vilka inlägg som faktiskt får oss läsare till att kommentera (wow!). Bland anomalierna, dvs de inlägg som står ut bland mängden, är inlägg som innehåller religion av något slag. Dessa inlägg startar alltid ett litet krig här på GR, ett som enligt mig är ganska överflödigt. Samma mönster följs varje gång ett kontroversiellt inlägg görs - en storm av läsare går till attack mot Petter, försvarar honom som rabiata tanter eller väljer att vara neutrala och observera diskussionen från säkert avstånd. Jag har varit på alla dessa sidor någon gång, mest för att jag är en ambivalent idiot, men även pga att jag älskar debatt.

Problemet med detta är inte diskussionen i sig, utan utsträckningen i vilket folk skiter sig i byxan av internetilska. Nu är detta förstås internet; folk känner att de kan spotta ut hur mycket skitsnack som helst och komma undan med det, inklusive mig själv.

Frågan med detta ganska meningslösa inlägg är egentligen varför folk på en spelsajt lyckas bli så jäkla upprörda, för reaktionerna ser inte likadana ut ens på nyhetssidor. Jag kommer ihåg hur kommentarer stoppats på vissa bloggar då den enorma floden av textade vrål helt enkelt var för mycket.

Vad beror detta på? att vi spelare är mer aktiva rent samhällsmässigt, att vi har stora trutar eller att vi bara är troll allihopa?

Vad tror du?

Starka reaktioner på Petters blogg

Katter, för att lugna ner er ifall ni känner att lusten att blogga är okontrollerbar.

HQ
HQ

Dead Space 2 var riktigt bra!

Skrivet av Exiphus den 26 april 2012 kl 17:46

Dead Space 2 var riktigt bra!

Jag spelade nyss klart Dead Space 2, ett spel som jag inte var särskilt sugen på innan jag testat det. Jag köpte spelet då det var på rea och tänkte att ifall det skulle suga skulle det åtminstone ge mig min egen uppfattning

I efterhand fnyser jag åt min mitt forna tankesätt. Varför? För att Dead Space 2 var riktigt bra, verkligen superbt. Det var inte särskilt läskigt (man hoppade väl till ett par gånger) men det var så jäkla spännande och engagerande. Storyn fungerar bra, karaktärerna känns verkliga, striderna är intressanta, det finns verkligen inte mycket negativt att tala om faktiskt.

Eftersom att jag inte orkar skapa en recension så avslutar jag min lilla skrift här (punkt).

Nu är det så att jag lyckades göra ännu ett kap, denna gången i form utav Assassins Creed I, II samt Brotherhood, alltsammans för bara 200 riksdaler. Glad är man!

Ha det gött!

Angående det hemliga spelet...

Skrivet av Exiphus den 12 april 2012 kl 21:33

Detta blir ett relativt kort inlägg, känner att jag behöver skriva av mig lite grann.

De flesta av oss vet vid det här laget att GR kommer att vara först i världen med att utannonsera ett spel, detta sker den 16:de. Det är förstås lätt att dras med i hypetåget där alla spekulerar vilt kring vilket spel det är bakom skynket. Själv har jag varit relativt positiv kring alla teorier, det finns trots allt så många spel som jag skulle vilja se.

Ett spel däremot, skulle göra mig besviken. Jag menar absolut inte att detta spel skulle vara dåligt, snarare att det vore tråkigt i jämförelse till allt annat kul som finns att välja på.

Detta spel är Crysis 3.

Nä, det går bara inte, jag tycker att det låter så tråkigt bara. Tvåan visade verkligen hur Crytek valt att strömlinjeforma, hur de valt att falla in i konformitet och lämna allt som gjorde ettan så bra. Jag tror personligen att trean skulle bli en fördjupning av detta, otroligt tråkigt om man frågar mig.


Så, vad tycker du, jublar du ifall det är Crysis 3 bakom skynket?

Angående det hemliga spelet...

Snälla, kan vi inte få typ Left 4 Dead 3 eller Half Life 3 eller Fallout 4 eller...... istället? (Listan är lång)