Svenska
Blog

Mina önskemål inför the Last of Us part II

Skrivet av earl_grey den 14 mars 2020 kl 18:23

Jag håller just på att spela igenom the Last of Us för att peppa inför tvåan. Det är ett spel jag älskade när det kom, men som jag inte tagit mig tid att spela om förrän nu. Förra gången var det på PS3, nu är det remastered till PS4 som gäller.

Stämningen och storyn är fortfarande bland det bästa jag upplevt men annars har jag ett par invändningar, numera, och det är där mina önskningar inför tvåan kommer in i bilden.

För det första önskar jag mig mer variation på spelmoment denna gång. Ettan blir ganska repetitiv i dagsläget. Jag smyger, letar grejer att crafta med, craftar, dödar zombies och sen börjar det om igen. Så ge mig mer att göra nästa gång, tack.

För det andra känns det inte längre så fräscht att närkontakt med en clicker nästan alltid betyder döden om jag inte har en egentillverkad kniv till hands. Spelet skulle i mitt tycke vinna på att detta balanserades till uppföljaren.

Slutligen hoppas jag på ett öppnare upplägg. Kanske inte en fullt ut öppen spelvärld, men lite mer frihet skulle göra gott. Naughty dog har ju visat att de behärskar detta i jeepbanan i Uncharted 4.

HQ