Svenska
Blog

Börjat ogilla Jrpgs.. Verkligen ogillat!

Skrivet av dukedoom72 den 10 december 2014 kl 20:31

Köpte Tales of Vesperia för ett tag sen, och nu hade jag tänkt att köra det och skriva en recension. Alltid gillat Jrpg och spelat allt från Dragon quest, Suikoden och naturligtvis Final Fantasy. MEN.. efter bara ett par timmar upptäckte jag att jag faktiskt börjat avskytt genren som en gång fått mig att dras till rollspel överhuvudtaget! Den stela mekaniken, inga egna val, ingen egen skapad huvudfigur. Bybor som står på samma ställen och upprepar samma dialog i skrivna textrutor! Och designen! Huvudpersonen Yuri gick väl an, men när Estellise dök upp blev jag nästan sur! En rosahårig, pipande manga stereotyp som verkade ha en intelligens jämfört med en guldfisk! Gud vad jag avskyr dessa japanska Kawaii varelser! Helt idiotiskt! Ogillar iofs manga överhuvud taget.
Sen dök fler och fler stereotyper upp! Den skrikande pojken med dåligt självförtroende, den arga tjej magikern..osv. Nåväl, bedjande poser, rosa hår och pipröster åsido. I sann jrpg så måste naturligtvis huvudpersonerna skrika ut namnen på sina attacker. I VARJE JÄVLA FIGHT! Efter att ha hört AZURE BLADE!! 2000 gånger ruttnade jag totalt!
Och även fast random encounters lyser med sin frånvaro hamnar man i strid gång på gång på gång... Speciellt irriterande när man ska till någon plats på världskartan man inte har en aning om! "Gå till staden X som ligger nånstans åt söder!" På en förvirrande karta där man knappt har nån överblick och det vimlar av monster överallt.. Fåniga monster dessutom! Varför måste alla jrpg ha så löjliga fiender? Alltifrån kaktusar till muntra svampar!
Nä..jag betvivlar att jag nånsin kommer spela klart Tales..eller nåt annat Jrpg igen.
Jag har blitt bortskämt av fria, öppna spel där ens val har någon slags betydelse..där pipande, bedjande rosahåriga fjollor lyser med sin frånvaro..
Spel som Fallout, Elderscrolls, Dark souls (som iofs är japanskt, men bra!) Mass effect, Dragon age och liknande.. jrpg vila i frid..

HQ