Svenska
Blog

Behövs mer mode här på Gamereactor!

... för oss som är intresserade av det! Självaste Petter verkar ju också intressera sig för det som är inne för herrar, så det vore ju nästan synd ifall vi inte tog upp saker och ting mer kring mode och stil, right?

Jag tog därför intiativet och skapade en mode-tråd där vi modeintresserade ungtuppar kan diskutera, tjöta och tipsa varandra om plagg! Vad som ni tycker bör och är inne/ute, fult/snyggt.

Och sen har vi designers...


Ska vi sätta igång då?

Peace

HQ

Sämsta hiphop-artisterna enligt er?

Dagens "hiphop" som vi ser och hör på TV, radio etc. är oftast väldigt, väldigt plågsamt att lyssna på. Att internet existerar gör inte saken heller bättre, pesten sprids vidare, ut till resten av världen. P12:or och folk som inte hört riktig hiphop-musik kan ibland gilla det, dela vidare med sina vänner som möjligtvis inspireras och kanske tar och själv skapar musik med hjälp av FL Studio, Youtube och en mikrofon...

Ni ser, det tar aldrig slut. Det blir värre och värre. Och ju sämre det blir, desto mer verkar det locka fler efterblivna tonåringar. Hemskt, jag vet. Men vad gör man åt saken? Vad kan man göra åt saken när de väljer att lyssna på någon skinny-jean töntartist istället för KRS-One? VAD FAN GÖR MAN ÅT DET?????? HA??? JÄVLA F...

Okej, nu tar vi det lilla lugna här...

Och gör helt enkelt en lista utav de vi ogillar mest och tycker förpestar genren som mest... ja, jag kan få börja:

(OBS: Dessa artister behöver faktiskt inte ha förpestat någonting, kanske är de helt enkelt sjukt irriterande att lyssna på. Eller allmänt dåliga, ja, lätta på hjärtat bara så får vi se!)

Lil B

Riff Raff

Soulja Boy

Lil Wayne & Hela Young Money-gänget

Chief Keef

2 Chainz

P Diddy

Pitbull

Wiz Khalifa

Asap Rocky

Gucci Mane

Big Sean

----TILLAGT 06/12/13 kl. 11:09----

Macklemore

Mac Miller

Ja, dessa låter hemska i mina öron.
Vilka rappare låter hemska i era öron?

HQ

Album som du önskar släppas 2014?

Som vi båda vet är 2014 några veckor ifrån oss, och ja, även fast det är ganska tidigt att börja snacka om album som förväntar sig/önskar sig höra redan nästa år så tänkte jag att det ändå skulle vara kul att berätta om vad jag har på min lista. En del artister jag lär nämna kommer säkerligen inte alls släppa nytt, men som sagt, detta är för skojsskull så lätta på hjärtat nu och berätta vad du önskar dig!

(PS: De artister som faktiskt inte kommer släppa något nytt nästa år (så långt jag vet) skriver jag inget annat än artistnamnet på.
De som ska släppa nytt, men som inte har kommit ut med albumnamnet skriver jag TBA på.)

Muse

Väl medveten om att Muse släppte The 2nd Law förra året, är det ändå inget jag nöjer mig med. Personligen blev jag sjukt besviken på det mesta jag hörde, och förväntar mig att de inom snar framtid släpper någonting mer raw, tungt och ... sjukt! *host* Origin of Symmetry-ish *host*.

Mike Posner - Pages

Älskar killen utav hela mitt hjärta. Ni kanske känner honom som killen som sjöng Cooler Than Me men för mig är han en underbar sångare vars beats kan ibland ge mig gåshud då det verkligen matchar min smak och stil. Hans röst må inte vara den manligaste, but he can get away with it för min del. The Layover var en tung mixtape, detsamma hans debutalbum och utav alla snippets och previews jag hört verkar det som att hans nya album, som skulle släppts förra året men har dröjt på grund av flera anledningar, så kommer man få höra underbar musik.

Skulle inte tackat nej till en dejt med honom... tja... inte för att han frågat liksom men... ja.


A Tribe Called Quest

Tyvärr har killarna problem med att hålla ihop, så ett nytt album är i verkligen inte troligt, men självklart skulle jag vilja höra nya, feta ATCQ-beats ta över mina hörlurar.

OutKast

Det var alltförlängesen man hörde något från duon. Har inte mycket att säga, annat än att jag tror nog att alla vi vill höra nytt från dem.

NYTT ALBUM SNART, SNÄLLA!

Beastie Boys

Även fast MCA har lämnat oss så skulle det varit underbart att höra någonting från killarna... ifall MCA nu levde...

Annars skulle jag vilja höra något från Ad-Rock och Mike D tillsammans. Lär inte vara detsamma utan tredje medlemmen, men de kanske skulle kunna göra musik under nytt namn?

Dragonette

Brukar inte lyssna på Electropop, gillar inte ens namnet, men Dragonette är definitivt ett undantag jag gärna gör. Älskar Martinas röst, älskar deras sätt att skapa musik och framförallt viben jag får från den. Galore är en klassiker i mina ögon, Fixin to Thrill är fantastisk och deras senaste var inte alls illa. Vill höra nått från de varje år, så ja; mer, mer, mer!

10 Hiphop-album som inte får missas #2

Tänkte slänga upp ännu en lista på top 10 album nu när jag är en sjukling. Första listan kan ni kolla in här. Tänkte att det kanske är någonting för vissa av er att lyssna på nu när den kalla och mörka vintertiden har tagit över landet. Ni får försöka ignorera eventuella stavfel och otydliga meningar som råkat komma upp då hjärnan valt att gå på semester nu när jag behöver den som mest.


Looped state of mind - Chords

Har inte så stor koll svensk hiphop. Inte alls faktiskt. Tror jag inte ens behöver mina tio fingrar för att räkna upp hur många jag känner till. Men Chords, som visar sig vara signad till Timbuktus skivbolag JuJu Records och medverkat bland annat i låten Det Löser Sig, är definitivt en snubbe som imponerat mig. Looped State of Mind är ett av de fetaste albumen mina öron har varit i kontakt med helt enkelt.

Lite loungemusik blandad med hiphop helt enkelt. Visst ska man aldrig (eller oftast) döma någon utifrån hur de ser ut, vilket jag först gjorde... förväntade mig aldrig att en svensk kille med glasögon skulle kunna leverera någonting så här tungt. The Boxer och Lucid Dream är riktigt fint att lyssna på men hela albumet är något du ska höra på.

Clin D'oeil - Jazz Liberatorz

Åh, fransk rap kan ibland vara det bästa som finns. En del av deras artister vill verkligen köra med old school rap-stilen, vilket för min del är heeeelt okej eftersom jag lever för sånt. Franska hiphopgruppen Jazz Liberatorz album Clin D'oeil är en hyllning till gamla raptiden med jazziga och loungiga beats. Något som jag absolut dyrkar, och som jag tror ni kommer gilla... för er hiphopheads där ute som föredrar J Dilla-ish sounds. Inte mer att tillägga här annat än att de är fantastiska!


Give Me my Flowers While i Can still smell them - Blu

Californiens Johnson Barnes, som går under artistnamnet Blu, är kanske inte en välkänd rappare - men låt oss bara vara glada för det. Jag vill helst behålla killen för mig själv i min Spotifylista (det där kanske lät lite fel) men ärligt talat, ifall dina inspirationer är Slum Village, Platinum Pied Pipers och Common är det inte så konstigt att musiken du själv gör låter gudomligt. Undergroundrapparen vet exakt vad han gör och gör det väl. Denna album kryllar av lugna, chillout beats som du kan sova till om du nu så vill.


Reprogram - Boom Bap Project

När jag säger "rappare från Seattle" tänker du då på Macklemore? Då kanske det är bäst att du tänker till lite innan, då Boom Bap Project käkar upp och spottar ut Macklemore inom några millisekunder. Karim, Dj Scene (som jobbat med en del kända namn såsom De La soul, The Roots DJ Premier, 50 cent m.fl) och Destro skapade tillsammans undergroundgruppen och har sedan 2001 släppt tunga album. Reprogram är så Boom Bap så det gör ont! Måste säga att soundet här låter väldigt mycket som De La Souls. Underbart.


One For All - Brand Nubian

En av mina favoritgrupper som även var en del Native Tounges-kollektivet (alla grupper där blir automatiskt mina favoriter typ). Debutalbumet One For All är en riktig klassiker som måste lyssnas på. Punkt Slut. Svängiga beats, jazz, funk, West sounds, east sounds fan... allt du kan tänka dig finns här. Väldigt positiva låtar och budskap, som på den tiden var en Native Toungegrej, är någonting man skulle få se för sista gången då de, som väldigt många andra rappare, gick in mer i det mörka och allvarligare soundet runt den här tiden.

Buhloone Mindstate - De La Soul

Favoritgruppen och ett av mina favoritalbum! Ett album vars namn man aldrig, aldrig hör från någons mun, vilket gör att jag älskar den ännu mer (nej, är inte indie). Buhloone Mindstate var även skivan som fick minst kommersiell framgång. Låtar som Area, Ego Trippin' (Part II), Patti Dooke(som Guru är med i) och I Am I Be får en att undra varför sådana talanger alltid ska glömmas bort. Synd verkligen då verkligen lyckades ha med humor i det hela. Till och med komikern Chris Rock har rankat den som ett av sina favoritalbum. Lägg även märke till att Posdnous kusin, Shortie No Mass, är med i väldigt många delar av skivan.

Jazzmatazz Volume 1 - Guru's Jazzmatazz

Guru's Jazzmatazz, Vol. 1 is a jazz rap album by alternative hip hop artist Guru (...) is one of the first albums to combine a live jazz band with hip hop production and rapping. It is the first such project to feature established rappers. Live backing is provided by a band that includes Lonnie Liston Smith, Branford Marsalis, Ronny Jordan, Donald Byrd and Roy Ayers. (wikipedia)

Behöver det sägas något mer?


AmeriKKKa's Most Wanted - Ice Cube

Talangfulla skönjäveln Ice Cubes AmeriKKKa's Most Wanted - en rätt så känd hiphopklassiker som även visar att Cube behövde varken Ruthless Records eller N.W.A för att slå igenom. Han leverar allt från fattigdomen i hoodsen till roliga historier och otroliga beats. The Nigga Ya Love To Hate och A Gangsta's Fairytale är fantastiska men skivan är en klassiker, så lyssna på allt ifall du nu ska ta en titt på den.

Mr.Hood - K.M.D

Jag föredrar MF Doom som Zev Love X, då han faktiskt hade flow (no offence MF Doom fans). Mr.Hood, söt litet album som må inte ha kommit i kontakt med mångas öron, och som säkerligen är bortglömd, men som ändå har replay value och är väldigt underhållande att lyssna på. Vill ni se hur MF Doom var på den tiden då han bar på glasögon och stora örhängen så kan ni givetvis söka upp det, bara ni söker på "KMD" och inte "MF Doom"...

The Miseducation of Lauryn Hill - Lauryn Hill

Detta hamnar väl kanske någonstans mellan RnB och rap (och möjligtvis lite reggae), men jag väljer att ta med Lauryn Hills banbrytande debutalbum då hon leverar bars i flertalet låtar på albumet, och gör det mycket väl. Fruktansvärt slept on. Beatsen är riktigt tajta och fina att lyssna på, ta exempelvis Doo Wop, Lost Ones, Everything is Everything eller Every Ghetto, Every City och addera sedan till en stark röst som blandar sig väl ihop med låtarna. Föredetta The Fugees-medlemmen vet exakt vad hon gör. Och försök därefter säga att hiphop handlar endast om horor och bilar.

Att ha influensa ger en sexig känsla.

Not.


Ska berätta för er hur het jag känner mig just nu med en näsa som inte går att andas genom (som istället har valt att vara en fontän), ögon som är fyllda med tårar, huvudet som väger mer än vad jag själv gör och när jag hostar alltså... tycker synd om mig själv bara.

I torsdags eftermiddag kände jag hur halsen brände till lite. Det var dock inget jag la mycket tid och tanke på, utan fortsatte vardagen och gjorde det jag brukar göra på en...ja... helt vanlig vardag helt enkelt.
På kvällen blev det lite jobbigare med halsen, men ändå ingenting som oroade mig.
"Äh, har säkert ätit någonting som fastnat lite i halsen" övertygade jag mig själv innan jag gick och la mig (vilken härlig anledning! Att jag gick på det där alltså...)

Vaknade 5 på morgonen av en hals som kändes som sandpapper och snuvig näsa som tydligen tyckte det var dags för mig att gå upp såhär dags. Gött! Ligger där, vrider och vänder i en timme för att ta en halstablett och lägga mig igen.

Runt 9-tiden vaknar jag upp och får en känsla av att jag måste ha dragit en lastbil med huvudet så som världens starkaste män brukade göra på TV, fast de hade bältet runt midjan...
Jag kände mig så svag, yr och illa att jag fortsatte sova. Fanns inget jag kunde göra.

Hon är 10 nu och ännu en gång kämpar jag med att öppna ögonen, mamma hade stängt dörren till mitt rum för att inte störa, men det gav mig en ... isolerad känsla. Behövde andas!

Men hur fan tar jag mig ur sängen?

Det var ju för i helvete omöjligt. Skallen vägde nu lika mycket som den icke-existerande lastbilen jag hade släpat efter mig och tankarna som flöt runt i huvudet på mig lät ungefär såhär:

Blääbäbööööblöblöbööö blähähäh blö

Så med all ynka kraft jag hade försökte jag ta mig upp. Kan ha varit det svåraste jag varit med om. Som om min hjärna och kudden hade magnetiska krafter och ville attrahera varandra.

Det gick, men jag var Bambi på hal is. Släpar mig själv till vardagsrummet och lägger mig där... mamma hämtade Tylenol-piller som alltid gör under och inom en timma kände jag att jag åtminstone kunde stå upp utan att behöva känna att jag ska svimma när som helst.

Det enda jag säger:

MAMMA JAG ÄLSKAR DIG SÅ JÄVLA MYCKET, SKULLE INTE VARIT ETT PISS UTAN DIG!! LOVE U !!!!

-tar i trä-


Råkade dock ta fel piller igår kväll, visade sig vara non-drowsy jag tog, så det var ett helvete att sova, och inte roligt att vakna 3 på morgonen för att sedan ha en jävla cirkusföreställning i huvudet. Tankarna gick från One Direction, till någon random Youtubare, tillbaka till Harry Styles liv, och sedan vet jag inte vad jag tänkte på... vill inte ens påminna mig själv.

Underbart! På morgonen kände jag mig mindre skitig som första dagen, men även här hade jag svårt att ta mig ur sängen.

Låt oss hoppas att jag klarar mig bättre imorgon.

Lawd help meeeh!!