Svenska
A Love Letter to Nature

A Love Letter to Nature

Skrivet av Danne92e den 24 juli 2022 kl 14:16

Hej allesammans! Daniel heter jag, brukade vara aktiv här på Gamereactor förr, men har inte skrivit något på länge nu. Men kände att det var dags nu! Det är nämligen så att för mindre än ett halvår sen införskaffade jag mig min allra första kamera, och vips så var jag frälst! Älskar nu att gå ut i naturen med kameran i högsta hugg, främst för att få något härligt på film! 🌲😊

Har så otroligt roligt när jag är ute, och hoppas att det syns! Så skulle verkligen uppskatta om någon här kunde tänka sig att lägga en stund av er tid för att se om det faktiskt är så att det syns hur kul jag har det – och givetvis komma med konstruktiv feedback! Allt för att jag som nybörjare ska kunna bli ännu bättre framöver! ☺

Är det fler här på Gamereactor som älskar att vara ute i naturen? Kanske ni rent av har något riktigt bra tips om vart nästa äventyr bör gå?

https://youtu.be/9jw_5Ex8bQE

HQ
Djurplågeri - nu har det hänt igen!

Djurplågeri - nu har det hänt igen!

Skrivet av Danne92e den 4 december 2013 kl 23:41

Nu har det hänt igen - det händer hela tiden. Klicka här för att se Djurrättsalliansens nya avslöjande om hur Svenska grisar har det år 2013.

Djurrättsalliansen avslöjade grisindustrin första gången 2009. Då hade hela hundra gårdar besökts, där alla bröt mot djurskyddslagar.

Nu, fyra år senare, har den ideella organisationen besökt flertalet grisfarmer igen. Har någonting förändrats sen sist? Nej. Ett svar ingen nog egentligen är förvånad över.

Grisarnas enda hopp ligger hos dig och mig, hos vanliga människor. Djurens situation ligger i vårt ansvar, inte hos några djurskyddslagar som ändå aldrig kommer följas. Istället är veganism den enda riktiga lösningen.

Hur många avslöjanden behöver du se innan du får nog?

HQ
Djurplågeri avslöjat på Ingelsta kalkon

Djurplågeri avslöjat på Ingelsta kalkon

Skrivet av Danne92e den 2 maj 2013 kl 11:16

Då var det dags igen! Djurrättsalliansen har tidigare avslöjat verkligheten för grisarna i Sverige när de granskade 100 slumpmässigt valda grisfarmer (inga enskilda rötägg här inte, så omfattande som det var), och nu är det dags för allmänheten att få se vad kalkonerna i Sverige får utstå.

Kalkonkött marknadsförs ofta som ett djurvänligt kött, inte minst av Ingelsta kalkon själva. Men Djurrättsalliansen avslöjar idag hur det ser ut på deras största uppfödning - som ligger mindre än 100 meter från Ingelsta kalkons ledningskontor.

Materialet , som tagits av en person med nära anknytning till Ingelsta Kalkon, visar trängsel, smuts, skadade, sjuka och döda fåglar - långt från det som Ingelsta Kalkon säger sig stå för.

Aveln av kalkonerna har inriktat sig på mer kött på kortare tid, vilket gjort att fåglarna växer snabbt och blir för tunga för sitt eget bästa. Djuren, som väger dubbelt så mycket som sina vilda artfränder, kan inte längre flyga kortare sträckor och många av dem har svårt att gå i slutet av sina liv. Dessutom har skillnaden mellan tuppar och hönor i kroppsvikt gjort att de inte längre kan föröka sig naturligt.

Precis som med Ett liv som gris kan man nog inte riktigt påstå att det handlar om ett enskilt rötägg. Uppfödningen ligger som sagt mindre än 100 meter från Ingelsta kalkons ledningskontor, så det vore ytterst konstigt om de inte vet vad som försiggår. Speciellt eftersom arbetarna på uppfödningen slänger döda kalkoner på bar mark för alla att se, som TV4 berättade i sitt nyhetsinslag .

Känner du att du inte vill vara en del av djurplågeriet längre? Då är du mer än välkommen att skicka ett PM till mig, eller ett mail till [email protected] med din adress samt en liten förfrågan om häftet "Varför vegan", så får du hem nämnda häfte och några djurvänliga recept!

Bilder: http://www.flickr.com/photos/95391994@N05/
Video: http://youtu.be/wXZD44hq22M
TV4 nyhetsinslag: http://bit.ly/12ZzpUJ