Svenska
HQ
HQ
Crusades förrätter

Crusades förrätter

Skrivet av Crusade den 5 september 2008 kl 19:11

Det fest ikväll så jag har tagit fram de recept man kan ha som förätt eller gamermat ;)

Nachos
20 st små skivor salami
2 dl riven ost

1 påse nachos chips
20 tsk chunky salsa medium

lägg en salamiskiva på varje chips. toppa med chunky salsa och strö över riven ost. gratinera 3-5 min i 225°c.

Vitlöksbröd
Ingredienser
Minibaguetter
1/2 kruka persilja
1-2 skalade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 dl olivolja

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skär minibaguetter
längs med och sedan
i 2 cm breda stavar. Mixa persilja,skalade vitlöksklyftor,
salt och olivolja slätt i
matberedaren. Pensla brödstavarna,
rosta i ugnen 5-10 minuter.

Toast (Crusade Style)
4 st jätte Franska toastbröd
Hushållsost
Ost(Mycket)
Pepparsalami
Skinka

Sås till:
Soya
Oystersauce
Samboelik(stavning)

Gör så här:
(Värm upp toastjärnet medans du gör detta)
Lägg på 4-5 skivor hushållsost på varje toastbröd. Lägg på 3 skivor salami i mellan osten och en skinka. Ta sedan smör på UTSIDAN på över-undersida av toasten. Strö sedan på Salt och peppar på över-undersida av toasten. Lägg i toasten i ungefär 4-5 minuter.
Såsen*
Medans så tar du fram en lite skål. Lägg i samboelik först sedan oystersaucen och sist soyan. Ta något och rör runt lite i skålen så allt har blandats ihop. Ta ut toasten och doppa i såsen.

Lycka till

Crusades egna baconlasagne!

Crusades egna baconlasagne!

Skrivet av Crusade den 4 september 2008 kl 17:48

Ingredienser
4 port
3 pkt bacon, ca 140 g
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater, à 400 g
2 hönsbuljongtärningar
4 dl ostsås
12 lasagneplattor
2 dl riven ost gratäng


Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon i en panna. Häll på tomatkross och smula i buljong. Låt såsen koka några minuter. Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Bacon kan bytas mot 200 g rökt skinka.

Roliga historia:

Det var en ryss, en amerikan och en svensk som satt på en bar. De fick syn på en man på andra sidan gatan som likande Jesus och gick över och frågade honom:
- Är du verkligen Jesus?

- Ja svarade Jesus.

- Oh snälla! sa ryssen, - hjälp mig att bli kvitt min ryggvärk!
Jesus lade handen på ryssens onda rygg och ryssen pustade ut, -ingen ryggont längre!

- Oh snälla! sade amerikanen, jag har ständig huvudvärk -hjälp mig snälla Jesus!
-Jadå sade Jesus och smekte honom över pannan och vips var huvudvärken borta.

Därefter vände sig Jesus till svensken och undrade vad han kunde hjälpa honom med, varpå svensken svarade:
- Rör mig inte för helvete!! Jag är sjukskriven!!

Crusades tårta!!

Crusades tårta!!

Skrivet av Crusade den 1 september 2008 kl 13:18

Jag har skapat en chokladmoussetårta, som jag gjorde för ett par dagar sedan : ). Helt underbart bäst och det receptet vill jag dela med mig av!

Receptet

Ingredienser
14 bitar
3 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, kakaohalt ca 45 %
2 äggulor

Ljus mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
2 äggulor

Garnering:choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite. Ta ur den ur formen och lägg den på ett galler. Låt kallna, gärna under formen. Dela kakan i två bottnar. Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.


Börja med den mörka moussen: Vispa grädden till ett fast skum. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller mikro. Häll över chokladen i en stor skål. Rör ner en äggula i taget. Blanda väl. Smeten kan se lite grynig ut men det gör inget. Rör ner 1 msk vispad grädde och blanda väl. Fortsätt att tillsätta resten av grädden lite i taget och blanda väl. Gör den ljusa moussen på samma sätt. Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela hälften av den mörka moussen över bottnen. Bred ut moussen så att den kommer ända ut mot formens kant. Fyll på med hälften av den ljusa moussen. Lägg på nästa tårtbotten. Fördela resten av den mörka moussen ovanpå och avsluta med resten av den ljusa moussen. Släta till ytan. Låt stelna i kyl över natt. Ta bort bakformen och hyvla över choklad. Förvara tårtan i kyl fram till serveringen.