Svenska
Blog
Jag har transitionerat

Jag har transitionerat

Skrivet av Ribcage den 17 juli 2023 kl 23:32

Det har skett en del sedan sist. Jag är inte den som rullar i gamla hjulspår, inte de senaste åren åtminstone.

Det första och vad jag egentligen syftade på med bloggen är min träning. Jag har testat på det där med bulk och deff, få "superkroppen" och vara extremt nöjd med resultatet. Med kroppsfett runt tian och sug efter slisk. Jag tyckte väldigt mycket om det ändå. Synliga resultat och inte så mycket fokus på att prestera på topp på gymmet utan jag aktiverade de muskler som behövde det och gjorde det bra. Fixade även över 20 chins (pronerade). Bra period.

Sedan blev jag stark igen ett tag. Med mål att ta nytt PB i bänken blev jag nästan oaptitligt fet. Nog aldrig vägt så mycket. Nåja, ca tio kg mer än nu iallafall. Jag körde ett par rundor RSR och gjorde allt rätt. Pangade upp ett PB jag kan leva med tills jag byter mål tillbaka till bänken igen, om någonsin. Allt gick bra. Eller ja allt förutom nacken då. Mot slutet av sista träningsperioden så högg något till i nacken. Kände i mina chins efteråt att något verkligen gick fel där. Förmodligen någon typ av diskbråck. Jag körde klart schemat med smärtan, för jag tror inte på vila. Men det var den perioden.

Smärtan är kvar än dock. Det kommer kanske ta ett par år att läka disken. Så vid årsskiftet satte jag ett nytt mål. PB i löpning. Jag började från NOLL. Joggade två gånger förra året. Tog milen på ca 59 minuter. Sen gjorde jag som med min övriga träning och kost. Läste på allt jag kunde och försökte enligt min vardag komponera ihop något riktigt bra. Åtminstone fyra månader på löpband blev det. Ofta efter överkroppspass. Långpass, tröskel, intervaller, stegrande tusingar med mer med mer. Jag hamnade bara ännu mer i löparträsket. Köpte nya grejer, nya skor med mer. Löparklocka som har koll på allt jag gör. 

Slutresultatet blev en förbättring med 13 minuter från när jag började. Slog mitt tidigare PB med fem minuter. Galet nöjd med insatsen efter några månaders träning. Nu halvvägs på året har jag sprungit 62 mil. Siktar på 100 i år. Med ett långsiktigt mål att ta milen under 40 och att delta i något större/längre lopp.

Och utöver det får vi tillökning. Så lite nytt på den fronten med.