Svenska
Blog

Måndagsglassen! - Sommar (Säsongsavslutning)

Skrivet av cooltedan den 31 augusti 2020 kl 20:08

Nu är vi inne på årets 16e och sista Måndagsglass. Känns lite konstigt då värmen tycks har kommit tillbaka efter flera dagar av regn. 5e säsongen blev lite blandat högt och lågt och innehöll 8 nyheter och 1 efterlängtad comeback. Men mer om det efter dagens glass.

Vi var nere i skåne-landet i helgen och då är det ett måste att testa Engelholms Glass då de inte finns där jag bor. Vad vore då bättre att prova en nyhet med det enkla namnet: Sommar. En pinnglass med Gräddglass vanilj ripplad med jordgubbssylt, överdragen med vit choklad och jordgubbscrunch

När det kommer till jordgubbar så är jag inte så glad för det. Bara sylt och saft jag gillar. När det kommer till denna glass var det inte alls så mycket smak som jag trodde den skulle ha. Inte ens om jag åt en av de små bitarna som syns. Annars var vita chokladen och gräddglassen god.

- Världens godaste glass: Hmm kanske inte just denna

Måndagsglassen! - Sommar (Säsongsavslutning)

Summering:
Tillverkare: Engelholms glass
Smak: Vit choklad, gräddglass och jordgubb
Kcal: 220
Vikt: 75g / 105ml
Pris: 22kr
Betyg: 8/10

God glass till ett okej pris.
***************************************

Då är det bara att sammanställa årets 16 glassar, 3 glassar fick toppbetyg och 2 av de hade den himmelska Salty caramel. Årets besvikelse blev Solero Mango och årets ny smak blir matcha - Cornetto mermaid och Ruby i Magnum Ruby.

10
Magnum Salted caramel & glazed almonds
Igloo cola
Gelatelli Gräddglass salty caramel

9
Farbror Arnes kladdkaka
Jippo knäck

8
Lion king size
Sommar (Läs denna blogg)

7
Cornetto mermaid
Magnum Ruby

6
Pippi Tjolahoppglass
Kladdkaka

5
Lakritspuck
Ananassplitt
Barebells Hazelnut & nougat

4
Salmiakki

2
Solero Mango (Vegansk)


Då tackar jag för mig och skulle vilja veta om ni hittat några nya favoriter (eller kanske någon "NO-WAY") så ses vi här på Gamereactor igen runt April månad när säsong 6 börja. Då kommer vi även att uppnå glass Nr100. Missa INTE det!
Har det bra och ta hand om er.

HQ