Svenska
Grillat var det här!

Grillat var det här!

Skrivet av Cobald den 30 mars 2008 kl 21:39

Jajjemensan!

Grillat är godast enligt en känd hamburgerkedja. Jag är beredd att skriva under på det, dock inte för att de skulle ha exceptionellt goda burgare.

Hur som helst! Vi for ut till en av många " informal settlements" och för att inta en köttallrik på Mzolis Meat.
På denna kulinariska restaurang köper man köttet (lokalproducerade djur som slaktats och styckats på plats) över disk och får det indränkt i en fin chillikryddad BBQ-sås. Sedan köar man med sin köttbricka tills det att köksmästaren tar över och grillar det till "perfection".
Under tiden köttet tillreds kan man sippa på en bira och insupa atmosfären. Doften av grillat kött blandas med den tjocka röken från alla vedeldar och stanken från kött och urin.

När väl det grillade anländer kan festmåltiden (alt köttfrossan) påbörjas!

Bon appetit!

HQ
Vaffan tog dvd'n vägen?

Vaffan tog dvd'n vägen?

Skrivet av Cobald den 29 mars 2008 kl 18:14

Husets gemensamma DVD-spelare är spårlöst försvunnen!

OCH personen som var här och hämtade den ämnar sannolikt inte att lämna tillbaka den heller.

Varför någon ur samhällets undre värld bemödat sig att ta sig in här och stjäla vår low-end spelare förbryllar oss. Värdet på DVDn är obefintligt medan risken att bli upptäckt är överhängande stor. Att dessutom ha tagit sig förbi gårdsgallergrinden och ytterdörren inklusive gallergrinden till densamme är en smula fantastiskt!

Vi får trots allt vara glada för att inget annat försvann. Vår nyservade skit-tv eller vår kära tvättmaskin, som inte tvättar rent, borde ju vara heta objekt.

Trevlig Helg!

HQ

Vart landar kulan?

Skrivet av Cobald den 27 mars 2008 kl 22:09

Shit... nu börjar jag bli lite trött på det här "förortslivet" som jag förtillfället lever. För en liten stund sedan var det dags igen, denna gång lite mer;
PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG PANG (29 om du inte orkar räkna) kunde jag uppfatta.

Alltid lika upphetsande som obehagligt när någon börjar veva runt och skjuta med sin pistol.

Lyckligtvis har jag aldrig varit i den direkta närheten av en gatuskottlossning, men det räcker att höra den dova knallen för att inse vad det är som pågår.

Har dock ingen aning om vem som skjuter; polisen som jagar rånare, rånare som rånar folk på gatan eller kanske rånare som skjuter mot polis...

Märkligt nog tycks ingen bli träffad... eller det skrivs iallafall inget om det i tidningarna. Så länge jag inte träffas av en kula som yrvaket skickats iväg i blindo är jag evigt tacksam.

Hjälp! Påsken kommer.

Hjälp! Påsken kommer.

Skrivet av Cobald den 19 mars 2008 kl 18:33

Hepp!

Snart är det påsk! Vare sig man firar denna kristliga högtid eller ej är det nog få som missat hela jippot kring Jesu död och uppståndelse. Men oj vilket ståhej det är med dessa chokladägg. De kommer i alla färger och smaker för att tillfredsställa och kittla smaklökarna på alla gourmettungor världen över. Det går till och med rykten om att självaste påven special importerar sina påskägg från den heliga Påskön i fjärran öst (Källa: Wikipedia).
Hejsan hoppsan på Påsken ska varenda unge vara glad!
Går inte det kan man alltid lirka in en liten ful byggsats eller plast figur (gärna målad med bly baserade färger). Kanske det mest förvridna av allt vad gäller påsk firandet är att dessa ägg levereras av en överdimensionerad belgisk-blå hare.
Tjo och tjim, glatt ska det vara!
Nu var det ju i och för sig inte alla som hade det så ballt just vid Påsken. I alla fall inte han som är orsaken till påskfirandet - Mr Jesus själv! Han hade säkert hellre sippat rödvin och dra lustiga ordvitsar och fräckisar för Magda och hans tolv polare, och myntat tidlösa och universella utryck som "Thank God It's Friday!". Nu sket det ju sig ganska brutalt och vilka party planer snubben hade inför just denna ödesdigra helg får vi nog aldrig reda på. Vi vet ju vad som hände - killen hamnade uppsnickrad på ett kors.

Ooh hai! Aj, men vi försöker le lite ändå!
I landet jag bor i kallar dem just denna fredag, till minne av Jesu lidande och död på korset "Good Friday". Good Friday? Jag vet absolut inte hur det är möjligt att kalla det just för en god fredag. Denna fredag var ju varken speciellt trevlig, lättsam eller för den del god alls. Ganska dålig på det hela taget. Jag tycker nog den svenska versionen levererar en mer korrekt beskrivning av denna dag - lång fredagen. Har man tråkigt eller ont, så känns tiden väldigt seg och lång och Mr J. hade nog väldigt ont (typ överallt) denna dag. Ja, han hade så ont att han senare dog på korset den stackaren. En lång dag med betoning på lång - lång fredagen. Men inte här för här är det Good Friday! Ja, nu ska jag skicka min påskhälsning till mina vänner här och önska dem en "Happy Good Friday and Easter!".

Till er läsare blir det en vanlig "Glad Påsk". Se upp för salmonellan!

Börja om...

Börja om...

Skrivet av Cobald den 17 mars 2008 kl 23:12

Alla mina storslagna planer och idéer är som bortblåsta. För endast 10 minuter sedan bubblade min hjärna av skojiga saker, men nu när jag precis öppnat ett ark sitter jag bara här och stirrar. Märkligt fenomen... det där med att ha ett tomt ark framför sig och inte komma på något vettigt att plita ner. Denna känsla har i alla fall förföljt mig genom hela mitt skrivkunniga liv.
Vare sig det har gällt naiva berättelser om mitt sommarlov i femman, rapporter eller avhandlingar så är det alltid samma sak - jag sitter och stirrar på det vita tomma arket. Och i princip 10 av 10 gånger skrivs en mening, raderar, ändrar om, funderar raderar...om och om igen innan jag kanske känner att det är bra. Eller tja, innan jag kommit så långt har tankarna oftast glidit iväg på mer lättsamma saker: "-Mmmm... skulle vara fint med kaffe... espresso kanske... nä, en latte är bättre, tar längre tid att dricka... vore gott med en kanelbulle...mm kanel.. kanske en apelsinmuffin.. ooh.. nä kanske lite tidigt än... koncentration nu om jag får be... fan va svårt de ska va... skriv nu...vad som helst...och ändra sedan."
Och så håller det på - och jag blir så trött på mig själv. MEN sen finns det ibland vissa glimtar av ljus. I ett par undantags fall (kanske en på miljonen) får jag sådant sjuk "flow". Visserligen brukar det som sprutar ur mitt flow-mode mest vara skräp, men det är ändå en utgångspunkt för att finputsa och skapa en bra text.

Tjong i medaljongen som den sista ninjan sa.