Svenska

PS5 inte HDMI 2.1?

This post is tagged as: ps5, xsx, VRR, playstation5, xboxseriesx

Kollade nyss HDTVtests video om PS5 och där kommer Vincent fram till att PS5 enbart klarar HDMI 32Gps.
Eftersom Xbox Series X klarar 40Gps så har den konsolen möjlighet till ett bredare färgspektra dvs full chroma 4:4:4 RGB 10bit medan PS5 enbart klarar 4:2:2... om man kommer märka skillnad vet jag inte men jag som har en LG OLED C9 har iaf support för full HDMI 2.1 och vill verkligen kunna köra full chroma 4:4:4 med min PS5.

Sedan så har inte PS5 VRR ännu vilket är ännu värre, men det är jag ganska säker på att det kommer att uppdateras för Sony har själva skrivit på sin blog att PS5 skall ha VRR

VRR = Variable Refresh Rate

Jag vill kunna njuta av 4K 120fps full chroma 4:4:4 HDR VRR men för tillfället kan jag inte det på PS5. Frågan är om jag någonsin kommer kunna det?

HQ

PS5 bästa multiplatt konsolen?

This post is tagged as: ps5, xsx, xboxseriesx, playstation5, valhalla, coldwar, cod, blackops

Ja det verkar så. Iaf nu vid release.
Xbox Series X ska ju vara bättre på papperet men Digital Foundry och andra sidor finner nu att PS5 versionerna oftast är den bästa.

Call of Duty Cold War flyter på betydligt bättre i 120fps läget än XSX 120fps läge.

Assasins Creed Valhalla som Microsoft marknadsfört hårt inför releasen som Optimized for Xbox Series X flyter det också på bättre på PS5.

Frågan är nu varför det är såhär? Är XSX svårare att optimera för? Eller är det Sonys supersnabba IO och SSD som visar sin bästa sida helt enkelt? Vi får se hur det blir längre fram i generationen.

Källa för CoD
https://www.youtube.com/watch?v=CoQYpS7I_B8&feature=emb_logo


Källa för Valhalla
https://youtu.be/rzaSrS1fsvc

HQ
Ljud och Bild V.2

Ljud och Bild V.2

This post is tagged as: hemmabio, stereo, oled, kef, högtalare, ljud och bild

För några år sedan la jag upp en blogg där jag skrev om min ljud och bild setup i vardagsrummet. Sedan dess har jag flyttat och hunnit köpa på mig lite andra prylar etc... Nu har jag äntligen landat med en större TV och ett ljud jag är ännu mer nöjd med.

TV så blev det tillslut en OLED och ingen mindre än 65" C9 från LG. Jag är riktigt nöjd med bildkvaliten och alla funktioner samt prestandan när det kommer till TV spel (jag kör på PS4 pro).
Det enda negativa är rörelsehanteringen i 24p (23,976Hz). Då blir det lite hackigt jämfört med min gamla Pioneer Kuro plasma som flöt på silkeslent. Men jag har vant mig nu och allt annat är så mycket bättre så jag är hur nöjd som helst.

När det kommer till ljud så blev det återigen högtalare från KEF och deras R serie men nu den nya versionen som heter KEF R5. Älskar valnöts finishen och dessutom är högtalarskydden riktigt snygga. Dom låter även riktigt bra, balanserad och neutral ton och går långt ner i basen för att vara relativt små golvhögtalare.

Förstärkare till dessa kör jag mina Hypex klass D slutsteg samt en Minidsp 2x4HD som försteg. Denna lilla processor är riktigt bra. Med den kan jag justera frekvenser och allt möjligt för att få till ljudet så bra det bara går i ett vardagsrum.

Whiplash - Bra film men...

Whiplash - Bra film men...

...jag är väldigt kluven till denna film.

Den var riktigt bra genomförd med snyggt foto, bra musik och stabila rollprestationer. Storyn var intressant om än lite förutsägbar.

Det som gör att jag är kluven till filmen är att den går helt emot mina egna musikaliska principer och dessutom allt jag trodde Jazz stod för - Känsla och improvisation. Denna film sket på allt vad musik är för mig. Den målade upp en militärisk inställning där strävan efter att vara bäst och perfekt är viktigare än din mentala hälsa. Jag trodde att Neiman skulle inse att detta är fel halvvägs in i filmen men nej, istället följde filmen samma mönster och budskap ända in i slutet...

Mitt gamla punkhjärta grät under hela filmen. På tok för elitistisk. Musik är objektivt. Det finns inga rätt och fel.