Svenska
Blog

Team Sonic Racing Switch

Skrivet av Aurahead den 20 maj 2019 kl 09:43
This post is tagged as: Sonic, Team Sonic Racing Switch, Team Sonic Racing

Wow! Vad positivt överraskad jag blev! Sonic & Sega All-Stars Racing var kul men tyckte inte riktigt det nådde upp till Mario Kart standard. Men Team Sonic Racing är mer polerad, bra fart och kontrollen känns riktigt bra.

Till Switch version så körs spelet i 30fps vilket är väntad men det har inte varit några problem att spela det. Grafiken är charmig och Switch version ser riktigt bra ut. Ibland går det så fort att man har svårt att se vad som händer på skärmen. För en gångskull så tycker jag att musiken är bra (bättre i alla fall än vad det har varit) den här gången.

Klagomål som jag har just nu är att laddningstiden är en aning lite för långa. Bra idé att samarbeta med två andra förare, man kan erbjuda varandra items i fall någon är utan. Vilket öppnar upp för en taktiskt sätt att spela det på.

Här är videosnutt som jag spelade in med Elgato.
https://www.youtube.com/watch?v=KrbR6yDc0qI

HQ
Nintendo Switch

Nintendo Switch

Skrivet av Aurahead den 10 april 2018 kl 11:33

Då var det dags för mig att införskaffa mig egen Switch. Det har väl gått ca 1 år sedan den släppte? Har aldrig haft ögon på den direkt utan mest tyckt den va sådär ganska imponerad (utan att ha testat själv). Var nöjd med PSVita (fortfarande är) under tiden och använde den flitig under resor.

Zelda har heller aldrig varit spel för mig som jag fastnar för. Det enda Zelda spel som jag verkligen kände att jag behövde spela ut var Snes Zelda. Helt underbart och magiskt. Mario? Mario 64 var bra! Helt fantastiskt spel! Galaxy och övriga Mario har inte varit sådär selling point för min del.

Vad var det som fick mig att skaffa Switch då? Det måste nog ha varit att jag och pojken för några veckor sedan började spela Mario Kart till Gamecube, fastän vi bara har en handkontroll och fick turas om så var det riktigt skoj. Och Mario Kart finns ju till Switch, så varför inte? Tillsammans följde även Zelda och Mario med. Zelda Breath of the Wild, jag kommer att ge det en chans. Har bara hört positiva om spelet vem jag än frågar. Även Mario ser oerhört charmig ut.

Första intryck av konsol va att den är välbyggd, bättre byggd än jag förväntade mig. Var såklart lite försiktig och var rädd att jag skulle trycka sönder nån knapp eller ha sönder Joycon (passa så du inte sätter strips på fel Joycon, det förstör en liten knapp som håller den fast i Switch.). Men faktiskt så måste jag säga att den känns gedigen i handen. Dockstation däremot kan jag inte säga detsamma om, den gör vad den ska göra men känns alldeles för plastig.

Det var länge sedan jag kände en kittlande känsla i magen av att spela. Ser fram emot många många timmar med Switch. Bäst av allt är nog att man kan ha med den överallt. Grafikmässig så är den ändå imponerad med tanke på vad som finns i den. Kan förstås inte mäta sig med Ps4 eller Xbox One men första parti spel från Nintendo håller hög klass!

Så har du några tips på spel? Jag spelar nog allt, har inga krav på kategori. Tänker försöka ha spel i fysisk form då jag tycker att fodral är rätt så söt.

HQ
PsVita (för sent till festen?)

PsVita (för sent till festen?)

Skrivet av Aurahead den 28 april 2017 kl 11:40

Nu är ju frågan om jag är alldeles sent med att köpa Vita? Många säger att den är död, kanske beror det på att Sony inte riktig skött om lanseringen. Många verkar enad om att den är underskattad, många bra titlar och ett stort bibliotek är vad som är fördel för mig.

Första spelet jag köpte blev Soul Sacrifice Delta, testade demo och jag blev förälskad. Lite som Monster Hunter men med Dark Souls tema. Striderna känns rappare och smidigare.

Vad som får mig att inte förstå är varför Sony inte valt att använda MicroSD. Enda anledning jag kan komma på är att minska på pirat. Jag är minst sagt imponerad av maskinen.

Det blev inte PCH2000 utan den första modellen 1004, anledning till detta är just OLed skärmen. Önskar dock att laddningsporten var detsamma som 2000 modellen.

Sjukt nöjd och det ska bli spännande med Uncharted och Kollzone. Måste bara skaffa större minneskort. Dyra? Ooooja!

Hello Apple

Hello Apple

Skrivet av Aurahead den 15 februari 2017 kl 06:20

Good bye Android........
Efter att ha velat fram och tillbaka vilken nalle jag skulle sikta på så har valet på nåt galet sätt blivit iPhone 7 plus. Inte för att jag ogillar Android, tvärtom.

Efter att ha fått testa iPhone 6 som daily mobil några veckor så har jag kom och tycka att iOS är rätt så trevlig. Vad som har hållit mig borta från iOS är just iTunes, nej jag kommer inte att gå in på detaljer varför. Jag kommer helt enkelt inte överens med iTunes. Men! Jag hittade ett program som fungerar helt underbart med just att överföra bilder, musik och data mellan datorn och mobilen. Plötsligt blev iPhone så mycket roligare när jag kan drag and drop mina filer.

Då var saken klar, nästa nalle blir en iPhone, ingen mer iTunes (yay). Valet blev ganska enkelt, iPhone 7 plus. Vanlig 7 är lagom storlek men efter att ha använt Nexus 6p ett tag så är mindre skärm inte aktuell. Sedan har jag slutat med att pillar på hemskärmen och lekt med roms. Tycker ändå att man borde få ha ikoner vart man vill och inte högst uppe på skärmen, men nu har jag flyttat alla ikoner till sida två så sidan ett är tomt.

Kort sagt, sjukt nöjd. Jet Black är verkligen läcker och 128gb borde räcka gott och väl för mig som kommer från Nexus 6p med 32gb och ej gick att expandera (seriös Google?). Kameran är verkligen något extra kul att använda, många funktioner och genvägar trots att jag saknar "back" knappen så lär jag nog överleva.

STOP!! Men vart är 3.5mm ingång för hörluren? Seriös Apple, visst de kom adapter med i kartongen men ändå. Aja nåt man lär få leva med, snart tar väl alla bort den.

Nexus 6p får stå på hyllan och skiner utfall jag skulle ledsna på äpplen. Var grymt sugen på OnePlus 3+ ett tag men men.