Svenska
Blog
Musik när man pluggar?

Musik när man pluggar?

Skrivet av Arna den 7 februari 2017 kl 13:10

Efter många års harvande på diverse skitjobb tog jag mig i kragen och började läsa på högskolan istället, vilket visade sig vara både skönt och givande och den enda stressen jag upplevt hittills har varit nyttig sådan. Det flyter på, med andra ord.

Just nu sitter jag och filar på en inlämning som skall in i slutet av veckan, men jag siktar på att bli klar tidigare och kunna påbörja nästa inlämning så fort som möjligt, skönt att ligga lite före. Trots denna inställning är jag en mästare på prokrastinering. Innan varje plugg-session ska jag bara brygga kaffe, äta något, gå på toa, svara på sms, skriva en blogg på Gamereactor, välja musik att plugga till. Just det sista kan ibland vara väldigt svårt, men igår fann jag en 4 timmar lång spellista med musik från Final Fantasy IX, helt perfekt.

Jag föredrar instrumentala låtar, utan sång, när jag läser eller skriver på en inlämning. Jag fokuserar mycket enklare än om jag samtidigt försöker hänga med i en sångtext.

Pluggar du? Vad lyssnar du på när du pluggar?

HQ

På väg till Uppsala - tips?

Skrivet av Arna den 6 juli 2016 kl 10:53

Semestern är nu i full gång och första planerade steget är ett besök i mysstaden Uppsala. Hade nöjet att besöka staden för något år sedan i samband med en konsert (Mark Knopfler), och nu återvänder vi för lite mer sightseeing.

Så jag söker nu tips från er som vet, vad bör jag besöka? Vart bör man äta? Finns det någon bra butik för oss nördar jag bara inte får missa? Jag är helt säker på att ni kan hjälpa mig :)

Trevlig sommar!

HQ

Håkans nya singel - inväntar Petters recension

Skrivet av Arna den 2 april 2016 kl 10:17

Sveriges popunder Håkan "det ständiga målbrottet™" Hellström har ylat ihop en ny singel som släpptes i dagarna. Inför släppet cirkulerade en länk till hans hemsida med en timer som räknade ner och sociala medier kokade.

En som säkerligen la nedräkningen som startsida i sin webbläsare är Petter, som vi vet hyser en obeskrivlig kärlek till Håkan och hans känslosamma poesi, och nu vill jag veta vad han tycker om hans senaste alster!

Tidigare hyllningar av Petter:

"Men när Hellström nu dundrar ut en ny singel, som per omgående blir hyllad som ett musikaliskt underverk, hamnar jag i något slags förbryllat chockstadie där jag bara sitter och dumstirrar på skärmen medan denne denimklädda herre fraserar som ett normalgammalt sällskapsdjur och framför låtar med samma tonsäkerhet som en väghyvel."

"Lyssna på på de två första fraserna ur singeln "Det kommer aldrig va över för mig" och upplev hur en akut huvudvärk börjar krypa sig in innanför pannbenet[...] Det låter förjävligt, rent utsagt. Ursäkta min bristfälliga franska."

Får vi en ny recension i bloggen Petter?

https://open.spotify.com/track/2E4pGT15X6ElliPQIxSGaq

Håkans nya singel - inväntar Petters recension

Utrustad för vintern (skor)

Utrustad för vintern (skor)

Skrivet av Arna den 2 december 2015 kl 21:17

Jag älskar skor. Jag har garderoben full med det ena paret efter det andra, och varje gång jag ger mig ut med ett nyköpt par så känner jag självförtroendet stiga.

Den här gången investerade jag i ett par mer vinteranpassade kängor, med foder och allt, och även om jag hatar kylan så önskar jag att jag kan få användning för dom i vinter. Efter att mina Docker hade gjort sitt så siktade jag in mig på en modell som jag har spanat in i ett par år nu.

Ett par Red Wing blev det, mitt femtioelfte par (nåja, femte), av modellen Ice Cutter. Jag sitter med dom på just nu och känner av, men jag får försöka återkomma med lite intryck efter att ha använt dom ute.

Tanken var att jag skulle köpa både vinterskor och jacka i år, men med en saftig prislapp på över 3000kr för skorna får nog jackan vänta lite till. Höst/vinter-modet är helt klart en favorit som lämnar sina spår i plånboken!

Vad tycker ni är viktigt i klädväg att inte kompromissa med? Vilken årstid är bäst för mode? Vore kul att höra era tankar :)

Rea-tips! PS4 för 2990kr!

Skrivet av Arna den 19 juni 2015 kl 11:16

Blir ett kort inlägg det här!

Vill bara tipsa om att elgiganten just nu säljer den vita PS4-konsolen för överkomliga 2990kr. Passa på nu för de har endast 5+ i lager. Efter Sonys E3-konferens är det alltmer självklart att man kan ha det riktigt trevligt med deras konsol.

Passa även på att köpa Farming Simulator för nätta 299kr :)

Glad midsommar!