Svenska

Äta, blunda, dö

Jag har aldrig förstått mig på dom. Folket. Dom som blundar när dom äter nått gott.
Det gör mig så förjävla arg varje gång jag ser någon ta en allt för långsam tugga, höja huvudet lite, tugga långsamt och blunda, allt i ren njutning. Det äcklar mig in på benen att se på, och så oförklarligt hur deras njutning på något sätt blir bättre av att dom stänger sina ögon.
Jag skulle helt klart lägga dom under samma kategori som folk som har en evig sökan efter att allt dom gör ska vara "lyxigt", vilket också gör mig förbannad bortom alla begränsningar. Nagelbitande, njutningsblundande, lyxsökande äckel.

Gaaaaaargh.
Hjälp mig ur mitt huvud.

HQ

Ert våld är överskattat

Eviga hyllningar av motorsågsavrättningar, huvuden som sprängs likt vattenmeloner vid minsta beröring och i många fall hyllas till och med vanliga krigsspel för deras våld bara för att man kan skjuta på diverse insekter, nallebjörnar och annat patrask den vanliga gamern verkar finna underhållande.

Sånt våld gör mig inget, jag får inte ut nått av det.
Varför säger jag så, den förmodligen största våldsfantasten på sidan?
För att för mig är ändamålet med alla former av konstyttringar att förmedla känslor, och det fjollvåldet folk älskar har inga sådana bakom sig, inget hat, ingen sorg, ingen förtvivlan, ingen desperation, inget förakt, inget alls, dom enda känslorna som står att finna är storslagenhet och i vissa fall någon tråkig form av stolthet.
Vad tillverkarna verkar göra är att bagatellisera våldet, göra det oviktigt, samtidigt som dom slafsar till det för att kompensera, helt fel väg att gå om ni frågar mig, att döda någon ska aldrig ses som det rätta att göra, det ska aldrig vara något som bara händer i förbifarten utan att man tänker på det, för då slutar det vara våldsamt för mig. Näe, jag vill att våldet ska kännas, jag vill ha alla dom där känslorna som oftast ratas, våldet ska vara hatiskt, det ska vara drivet av desperation och förakt, det ska kännas att huvudpersonen på ett sätt mår dåligt över vad han gör, men på samma gång njuter av det.
Jag kommer alltid hylla våldet som gör att man känner sig driven att fortsätta hacka någon i ansiktet långt efter att kroppen kallnat, och aldrig riktigt förstå vad det roliga i att såga någon i Gears är.

Självklart har till och med jag stannat upp i ett slafsigt spel när en oväntad gore-effekt plötsligt gjort entré, men det kommer aldrig påverka mig lika mycket som den allra minsta hinten om att huvudpersonen slaktat sina barn och sin fru.

Det är det jag gillar med spel, allt lämnas så mycket mer öppet för ens eget huvud att briljera än det görs i andra konstformer som film och böcker. Handlingen i spel är helt klart underlägsen den i film och böcker, men det behöver inte vara något negativt, för då får man i större utsträckning själv fylla i med dom känslor man tror finns där.

För våld är något vackert, det är för mig ett av dom starkaste sätten att uttrycka känslor, i verkliga livet ligger det så många tankar och funderingar bakom mord, ingen människa mördar en annan utan att tänka på det.
Kontrasten mellan våld och till exempel kärlek är så stort och rymmer så mycket att det är ja, rent vackert, och det är dit jag hoppas att något spel någon gång kommer ta sig.
Jag vill känna hur huvudpersonens liv fullkomligt slits sönder, hur dåligt han (hon) mår, hur han tänker på det och försöker tvinga tankarna till något annat, innan han har ihjäl någon, och när det händer, kan jag lova att det kommer kännas så mycket mer än det gör att skjuta en regnbågsfärgad teletubbie i halo.

Jag ser inte hur någon skulle kunna känna sig påverkad av ett spel som är våldsamt om det till exempel går ut på att rensa världen på tyskar som lika gärna kunnat vara zombies, helt hjärndött. Däremot, så känner jag inte alls att steget är särskilt långt från att spela ett spel som till exempel Manhunt eller The Suffering till att faktiskt agera annorlunda i en situation, för att det är klart att om man blir emotionellt påverkad av något så kommer något av det sitta kvar i en och påverka vem man är som människa.
Eller så är det bara jag som inte borde få spela våldsamma spel....

Ert våld är överskattat

When I see a pretty girl walking down the street, I think two things. One part wants me to take her out, talk to her, be real nice and sweet and treat her right. The other part wonders how her head would look like on a stick...

HQ
Kulturkrock > Det regnar i hooden idag

Kulturkrock > Det regnar i hooden idag

Efter en stor mängd suckar, stön och några timmar av ursäkter stod jag där vid fönstret, plirade ut genom mina gardiner och var lite halvt död på insidan eftersom insikten att jag skulle behöva gå ut i kylan långsamt kvävde all livsglädje ur mig.
Men någon gång måste det göras, soporna måste slängas, bevisen undanröjas, innan moderns ankomst och jag hade inte mycket annat val än att dra på mig vadarstövlarna och traska ut i regnet. Det enda positiva med upplevelsen var att det inte fanns den allra minsta chansen att någon skulle vara ute i det här vädret, så det skulle åtminstone bli en resa i ensamhet, vilket föredras när sopor ska bäras.

Som förstenad stod jag där dock, bara några meter framför mig efter att jag gått ut från dörren låg ett barn, i leran, medan hans kamrat tumlade runt en bit bort i dumma försök att stå på händerna.
Efter några sekunders chock hastade jag vidare mot soprummet som nu var i sikte, men Gud hade planerat det här långt i förväg.
En tös på kanske 10 år stod och ropade på sin syster, som, hör och häpna, satt i en vattenpöl!
WTF!?

Småjoggade resten av vägen och slängde soporna, på vägen tillbaka var killarna i leran borta, men den mindre systern satt och grät i en buske, jag kan inte tänka mig vilket mindblowing event som inträffat under dom korta sekunderna hon var ur sikte, men det var förmodligen jätteintressant.

Slängde igen dörren bakom mig, och önskade mig inget annat i världen än ett rum helt klätt i vitt där jag kunde sitta naken i fosterställning och darra, känna mig ren.

Jag vill våldta en Sackboy

Jag fattar inte, inte det minsta faktiskt, av vad folk ser i Little Big Planet.
Jag ser verkligen inget som helst spelvärde i den sörja jag på daglig basis får utstå eviga minuter av filmklipp av detta djävulens nyaste bländverk då alla i min omgivning verkar helt förtrollade av det. Allt ihop verkar för mig bara som en evig version av när jag satt och spelade demot till något Pyro The Dragon spel en söndagseftermiddag i flera timmar, och, det var nog bland dom mest deprimerande sakerna som inträffat i mitt liv. Allt bara skriker huvudverk och plågeri, och den så kallade "kreativiteten" är ju bara ett skämt, en så länge har jag inte sett en enda vettig avrättning i spelet, trots att jag säkert utstått några timmars klipp från det.

När jag sitter här och funderar på vad kärnan till vad jag ogillar om det kommer jag faktiskt fram till att det är rent skamligt vilken brist på sadism man verkar kunna få ut av det.
Jag menar, till och med i spel som Super Mario World kan man komma till ett ställe där man bara ställer sig upp och vrålar: FUCK YOU PENDEJO! - efter att man stampat på nån stackars sköldpaddas huvud. Men jag ser inte sånt hända i Little Big Planet, i Little Big Planet klappar man istället varandra kärvänligt på axeln och säger: Bra jobbat! - efter att man klarat en lite extra klurig bana.
Jag menar, vad i helvette, varför köpte ni en jävla PS3 då, när det är helt klart att allt ni vill är att sitta och runka med en jävla wii-mote!

I min egna lilla ideal värld hade dock LBP kunnat bli något stort, med en extremt medryckande story-mode om prostitution och att stå och sälja knark i gatuhörnet, och för att i slutet eskalera till en rafflande historia om att slafsa av huvuden på andra sackboys med en yxa eftersom en andra personlighet kräver det av en. Att döda folk i 2D är en alldeles för outforskade idé....

Men istället för detta fantastiska äventyr har sony istället bestämt sig för att ge oss ett rafflande rövdykeri. Men nog måste det väll ändå finnas några ljusglimtar?
Ptja, i typ två sekunder låter faktiskt soundtracket bra, tills man börjar spy galla över det också.

Grundkonceptet är ett sånt skämt för mig liksom, för när jag avgör vad som är bra av olika konstformer så är det beroende på vilken känsla konstverket frambringar, och hur väl jag känner att jag kan relatera till det.
Därför blir aldrig sånt där roligt för mig, Little Big Planet är för mig bara basen av ett annat spel, innan dom lagt in allt engagerande som skulle kunna intressera mig. Sure, man kan hoppa runt och leka, det kan va kul i några sekunder, men vad finns kvar sen?
Vad lämnar spelet för intryck när man slutat spela?
Tomhet är allt jag kan tänka mig, då spelet försöker frambringa "glädje" som huvudkänsla, men knappast ställer en inför några situationer som man kan relatera till eller önska var, utan istället bara känns som ett spel där dom styckat allt som skulle kunna gjort det roligt.


Tidsbrist hindrar mig från att skriva klart denna ballansutdelare till alla jobbiga "oh hej va roligt det är att springa runt med nån liten bög och hoppa över fula små saker utan mening" - bloggar

Jag vill våldta en Sackboy

Vad har Fru Sackboy att säga om att jag vill hacka ut ögonen på dig?

100 saker jag hatar

Fortsättningen på den andra listan där jag listade 100 saker jag älskar.
(inte helt säker på att det är EXAKT 100)

Öhm, kan hända att jag råkat skriva samma sak två gånger nån stans, hur som helst:

Djur
Valar
Jätte-Tusenfotingar
Tjejer med kort hår
Tjocka Tjejer
Katter (med på älskalistan med)
Folk som tror Tipsrundor/Frågesporter är roliga
Allt för dumma människor
Sniglar (med på älskalistan med)
Fula katter
Rött hår (inte i ALLA fall)
Folk som aldrig pratar om något roligare än vädret
Likmaskar
Gamla Tanter som tror dom är sexiga
Killar med tunna ben och slimfit jeans
(oftast)Hårdrockare som alltid har på sig t-shirts med "sitt" band på, och vägrar att inse att det inte finns något tråkigare
Råttor
Myggor
Getingar
Fula människor som följer efter mig
Folk som biter på naglarna
Massvis med folk med censurerat namn
Ambitiösa människor
Folk som gnäller när man går där man inte får gå
Måsar
Skator
Gamla Människor
Folk som rapar
Askorkade tjejer som ändå inte suger kuk
Tjejer som inte dricker
Folk som säger att dom inte behöver dricka för att "dom är fulla ändå"
Folk med fula tänder
Folk som luktar svett
Jehovas vittnen
Lärare/tandläkare med dålig andedräkt
Hon den äckliga tjejen i min förra klass när hon hånglade med sin kille (eeeew)
Folk som snyter sig för högt

"Ätbart/Drickbart"
Broccoli
Vodka (med på älska-listan med)
Potatis
Stekt skinka
Omelett
Fettsnåla Produkter
Coca Cola Zero/light
Skolans potatisbullar
Saft
Mögel

Virtuella Saker
Pingu
Barnprogram på finska
Äntligen Hemma
Vinnare V75
Färgen lila
Doften av blommor
Sjukdomar
Jazz
Dokumentärer om Ryssland
Krigsspel utan "riktigt" våld

Grunkor och Mollejenger
Skiftnycklar
Läxor
Rost
Hörlurar som glappar
Tjejkläder med hög midja
Ostabila Vattenpipor
Fläckar på kläder
Långa Naglar
Vintern
Kläder från dressman
Regn, när jag är utomhus
Dåligt hasch
En röd cardigan en vän hade på sig en dag, verkligen äckligt jävla ful
Hala stenar man ramlar på
Vita Prince cigaretter
Möbler med vassa kanter
Jeans med söndertrampad nederkant
Lillfjärden
Att så många t-shirts är för tighta i armarna
Snus

Saker att göra/vara/händelser
Att vara illamående
Att vara sjuk
Att vara trött
När man aknar upp och ser att ens hy försämrats märkbart under natten
Att tvingas äta sakerna i "Ätbart" kategorin
Att tappa saker
När tjejer har kläder från dressman på sig
Att spy när jag är nykter
Att fråga sig "varför?" 1min efter att man köpt nått
Att inte hitta några rena kläder på morgonen
När man fastnar framför reprisen av ett program man såg tidigare samma dag
Att jag inte är svart så att jag kan va jätte stereotypisk
Att cannabis är olagligt
Att städa
När folk håller upp en dörr för en och tittar på en som om man borde ge ifrån sig tidernas hjärtligaste tack
När folk inte håller upp dörren
När folk kommer nyktra till en fyllefest
Att spela CS med någon annans mus och tangentbord
Att kliva i andras spya
Måndagsmorgpnar
Tisdagsmorgonar
Onsdagsmorgonar
Att vara utomhus på dessa morgonar
Och ännu mer ultimat, om det är vinter när jag är ute på någon av dessa morgonar