Svenska
Blog

Köp inte djur på blocket

Skrivet av antonfusk den 11 oktober 2013 kl 01:49

För några månader sedan så ville min mor köpa sig en till hund, vilket fick mig att slita mitt hår och sura såklart. Hon hade kollat efter hundar på blocket och hittat en söt hund som hon ville köpa.

Bara ett problem, hunden befann sig tydligen i "Skottland" eftersom ägaren hade flyttat dit. Nu visade det sig att hon inte kunde behålla hunden. Så hunden skulle fraktas med något flyg till Sverige till köparen.

Jag tyckte att det var idiotisk, köp hunden där vi köpt de två tidigare hundarna istället. "men hunden är ju så söt och så billig."

Min mamma förstår sig inte riktigt på hur hon ska betala så jag säger att jag ska kolla igenom mailen. Det står att man ska betala till ett konto i Kongo(?) eller liknande eftersom det blivit något fel med banken i Sverige. Då förstod jag direkt att det var en bluff, eftersom mailen var dåligt skrivna (google translate standard) och att det var skitsnack att en svensk kvinna som bodde i Skottland skulle använda sig av en afrikansk bank.

Någonsin hört talas om Afrikanesare som sitter med google översätt och lurar folk till att köpa saker på t ex e-bay, blocket, tradera osv? Detta är precis vad det handlade om...

Min mamma tror dock inte på mig och vill köpa hunden i vilket fall. Hon får ett mail om att transporten är förbered och att dem har fixat med adresser och ett plan, nu behövs bara pengarna, vilket min mor reagerar på, hon har ju inte ens sagt att hon ska köpa hunden en, hon har bara visat intresse. Så jag säger åt min mamma att hon ska skriva till kvinnan att hon ska ringa upp henne. Detta kunde hon såklart inte, för hon satt på jobbet. Så du kan sitta på jobbet och maila men du kan inte ringa? Men jag förstår varför, det är klart du inte kan ringa, du är en Afrikansk man som inte kan svenska, blir ganska svårt att ringa då. Du skriver sämre svenska än en 10-åring, du vill att man ska betala till en afrikansk bank och du beställer transporten av djuret innan man ens gått med på att göra affär?

Lyckligtvis så gick inte min mamma på det eftersom jag stoppade henne och jag ville bara skriva detta så att ingen annan råkar ut för samma sak. Historierna som dessa människor hittar på är smarta, men inte tillräckligt smarta för att lura mig.

Köp inte djur på blocket

Pepé out.

HQ