Svenska
Blog

En halvt lyckad kupp i Grand Theft Auto: Online

Det tog inte lång tid från det att jag installerat den i särklass mest efterlängtade expansionen sedan konceptet DLC uppfanns, innan jag dragits in i allt vad Grand Theft Auto: Online Heists hade att erbjuda. Ja, det vill säga allt som fanns att tillgå innan jag hunnit sätta igång den första kuppen... Då jag och min vapendragare Gluppe® slog ihop våra påsar och tacklade Fleeca-banken var det med förtjusning. Ett två mans jobb som genererade en stadig summa pengar var något som vi inte tackade nej till.

Sen kom problemet. Vi fick möjlighet att påbörja nästa kupp men då var det med fyra personer. Nackdelen här är att vårt kompisgäng bara består av två PS4-ägare vilket i det här sammanhanget satte käppar i hjulet om man ville spela med vänner som man kände innan och utantill. Men vi lät inte det stoppa oss utan skickade istället iväg några inbjudningar till höger och vänster. Sen följde väntetider utom denna värld, odisciplinerade spelare, och allmänna anslutningsproblem. Vi hade tur om vi fick ihop fyra stycken i en lobby men ännu mer tur om vi alla tog oss igenom mer än ett delmål innan något hände som resulterade i ett misslyckande.

Men så tidigare ikväll försökte vi igen. Vi hade hittat en spelare som även fast vi inte snackat headset-to-headset verkade schysst - kunde sin sak och kändes seriös. Så kväll frågade vi om han kunde tänkas vara intresserad utav att tjäna lite snabba pengar. Efter lite väntetid dök han upp på partyt och efter lite hälsningsfraser och ytterligare lite väntetid hade en utav hans kompisar anslutit och vi hade ett solid grupp på fyra spelare. Kuppen drog igång, flöt på bra och det såg faktiskt ut som vi skulle klara av den då skärmen frös. En bugg hade bestämt sig för att kedja fast en av oss (ironiskt nog han som spelade fånge) vid flygplanets dörr vilket gav poliserna en chans att ha ihjäl honom och kontentan blev att kuppen misslyckades. Nästa försök gick så långt att det enda vi behövde göra var att flyga till målet. Lyckliga och på gränsen till att korka upp champagnen fick vi nästa kalldusch - anslutningen bröts.

Så, vad jag vill ha sagt med detta inlägg är att den mest efterlängtade expansionen i mannaminne har potential och så fort man hittat ett stabilt gäng att spela med (om man inte har sådan tur att alla ens "irl-vänner" också sitter på samma konsol) så finns det utrymme för ytterst spännande scenarion. Även fast det känns som om servrarnas stabilitet fortfarande är i beta-stadiet. Vad tycker du om Grand Theft Auto Online Heists, och hur har det gått för dig hittills?

En halvt lyckad kupp i Grand Theft Auto: Online

En artwork och en bild på mitt senaste tillskott i samlingen automobiler (samt min samling Coquette).

...Sen kan ni om ni sitter och känner er ensamma lämna eder PSN-ID/Gamertag i kommentarerna så kanske vi kan få igång en grupp eller två...

HQ