Svenska
Blog

--- TOP 10 Tv-finaler: 2 ---

Nära nu! Men innan förstaplatsen, skriver jag lite om slutet för Baltimore-baserad serie...

10) Cheers
9) Futurama
8) Boardwalk Empire

7) Frasier
6) Star Trek: TNG
5) Blackadder

4) Legend of Korra
3) Breaking Bad

2) The Wire "- 30 -"

Åh, The Wire. Så mästerlig. Så underbar. Jag har redan talat varmt om den här förtrollande tv-serien i bloggen, så jag ska inte gå in alltför djupt på det igen, men det är värt att upprepas: The Wire en av de bästa serierna som har gjorts, och råkar även ha en av de tätaste och mest fulländade tv-finalerna någonsin.

Många dödades och hamnade i misär, medan andra gjorde framsteg och landade rätt i livet - oavsett om man förtjänade det eller inte. Orättvisor som Dukies öde och Templetons oförtjänta Pulitzer-pris blandades med triumfer som Bubbles källartrappa och Daniel & Pearlmans infriade mål. Marlo längtade tillbaka till gatans värld, medan McNulty pensionerade sig. Gatulanget fortsatte, precis som korruptionen. Livet spann bara vidare och poängterade livets cirkel mer än någonsin: hur alla parter spelar samma skoningslösa spel och det enda som förändras är vem som ersätter en.

Förutom McNultys vaka och det fantastiska slutmontaget, passade man på att lämna tittaren med en sista vykortsvy av Baltimore, en stad som gett mig så många underbara historier och människoöden. Men cirkeln är sluten nu. Inget mer behöver sägas.

Tack för allt, Baltimore.

--- TOP 10 Tv-finaler: 2 ---

HQ