Svenska

Så har "next gen" blivit "current gen"

Skrivet av Adam93 den 19 november 2020 kl 19:40

I och med dagens lansering av PS5 för oss i Europa så finns nu alltså både Sonys och Microsofts nya konsoler ute på marknaden, och det som vi i flera år har pratat om som "next gen" har alltså från och med i dag blivit "current gen".

Mitt egna konsolspelande har gått i vågor genom åren, där jag i vissa perioder spelat väldigt mycket på konsol (främst Nintendo), och andra perioder mestadels spelat på PC. Jag och sambon införskaffade vårt PS4 (Pro) först under sommaren 2018, så vi har bara varit med på förra generationen i mindre än två och ett halvt år. Nu när jag tänker tillbaka på det så vet jag inte hur jag kunde hålla mig så länge, men av någon anledning var aldrig suget efter en PS4 extremt stort innan dess.

Jag kommer dock aldrig glömma de första veckorna efter att vi införskaffat den. Eftersom att så många år av generationen redan hade hunnit fortlöpa så hade vi ju såklart mängder av högkvalitativa spel att spela igenom, och vi beställde direkt hem riktiga höjdare så som God of War, The Last of Us, Uncharted 4, Horizon: Zero Dawn, Until Dawn, kort följt av Detroid: Become Human och Uncharted: The Lost Legacy.

Att se alla dessa ospelade spel ligga framför en, med en nyöppnad PS4 Pro i tv-bänken, var en helt obeskrivlig känsla som jag förmodligen inte kommer att känna igen. Efter införskaffandet av PS4 Pro gick nämligen jag och sambon helt från PC-spelande tillbaka till konsolspelande, vilket därför gjort att jag under detta året varit extremt taggad på PS5. Idag lade jag till sist en beställning på den, med leveransdatum innan jul om inga förseningar sker.

Denna gången blir det alltså att vara med i generationen nästan ända från början, vilket å ena sidan gör mig oerhört taggad, och å andra sidan aningen (aningen) sorgsen då jag vet att jag aldrig kommer att ha 4-5 stycken oöppnade 9/10-10/10-spel framför mig på samma sätt som jag hade med PS4. De enda gångerna tidigare som jag varit med från start var med Nintendo Wii och Nintendo DS, där jag införskaffade båda redan de första veckorna efter släppet.

Hursomhelst - det känns lite overkligt att en ny generation nu är här, sju år efter släppet av den förra. Jag är ändå lite stolt att jag lyckades gissa rätt på priserna av alla fyra nya konsolmodeller som nu har släppts, men mest av allt är jag otroligt taggad över att få se vad denna nya generation har att ge. Jag längtar oerhört mycket till PSVR2 som jag är övertygad kommer komma, frågan är bara när Sony kommer utannonsera det.

Hoppas att alla ni som verkligen försökt få tag i en konsol inte behöver vänta allt för länge på den! Spännande tider väntar :)

HQ