Svenska
Blog
Nationaldagen

Nationaldagen

Skrivet av Williamo den 6 juni 2013 kl 14:06

Idag är det den 6e juni 2013. Sveriges nationaldag. Även var det idag dom allierade kämpade sig fram vid normandies stränder.

Idag är det politiska landskapet väldigt polariserat i Sverige. Det märker man bara genom att läsa tidningarna eller bara surfa på nätet.
Den ständiga diskussionen om vad som är rasistiskt och inte kommer man svårt ifrån.
Många jag känner som är så starkt emot rasism man kan vara känner sig kluvna i den mening att just allt som har med svensk kultur att göra har blivit politik.
De vittnar om att det är som att ta ett politiskt ställningstagande genom att vara stolt över sitt land mer eller mindre.
Ja, varför det är så behöver man inte vara en raketforskare att reda ut.

Ett av dom största problemen är att både "toleranta" journalister som nätkrigande nationalister gör just politik av det.
Har en kompis på Facebook som lite då och då lägger upp bilder på den svenska flaggan och skriver saker som: Den siste svensken tar flaggan med sig, o.s.v.
Detta skapar självfallet mer spänning i samhället.

Men hur som är linjen mellan att vara nationalist och "patriot" relativt hårfin måste jag ta och säga.
Jag själv älskar den svenska kulturen, ceder o.s.v, men till skillnad mot nationalismen så vill jag inte att det ska påverka politiken.

Visst, jag ska vara ärlig. Jag tycker att vi i Sverige ofta nedvärderar vår egen kultur. Vi har så jävla mycket att vara stolta över. Ett arv som har förts vidare genom genrationer och det har vi all vår rätt i världen att vara stolta över.
Jag kan faktiskt inte förstå hur folk kan förlöjliga sig genom att t.e.x vilja förbjuda nationalsången...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/arti
cle14924968.ab

Så skit alla jävla nissar som påstår det ena eller det andra. Hylla din nation om du så älskar den och skit i om folk ser det som ett ställningstagande politiskt.

Jag är inte en Sverigedemokrat, av ett fåtal aneldningar, men om det är något land jag älskar så är det Sverige och det vill jag gärna fortsätta göra utan att bli dömd. Punkt.

Nu ska jag fira nationaldagen genom att lyssna på mängder av nationalromantisk musik, knäppa lite bira och ge en tanke till mitt älskade land Sverige.
Hare så bra. :)

HQ