Svenska
Avatar - Hypen är igång!

Avatar - Hypen är igång!

Skrivet av WiiDude den 16 november 2009 kl 23:48

I fredags såg jag en film som jag hade sett fram emot väldigt mycket. För er som inte har listat ut det talar jag om 2012. Jag har alltid gillat katastroffilmer och då det har blivet en sådan stor grej av att jorden verkligen skall gå under den 21:e december 2012 tyckte jag att det skulle bli riktigt intressant att få se Roland Emmerich bild av det hela. När jag sedan såg den korta teaser-trailern när en enorm våg översvämmade stora berg var jag såld. Det såg ju urläckert ut.

När jag sedan såg den i fredags gick jag ut ur biografen besviken. Visst var många av effekterna jäkligt maffiga men själva filmen i sig tyckte jag inte att det var något märkvärdigt med. Nu säger jag dock inte att det var en dålig film, jag kan förstå att det finns folk som gillar den men jag antar att mina förväntningar var för höga, trots att de hade sjunkit en hel del inför filmens premiär.

Men nu struntar vi i den. Det har alltid funnits en mycket intressantare film som har premiär i år. Jag talar självklart om James Camerons Avatar.

När filmens teaser-trailer släpptes blev jag självklart jäkligt imponerad, jag menar, den ser ju helt fantastiskt vacker och häftig ut. Trots det var jag inte helt övertygad utan jag kände mig faktiskt lite skeptisk. Det är dock först nu efter att ha sett den riktiga trailern och läst Moviezines preview jag är så hypad så att jag nästan inte kan sitta still. Faktum är att jag aldrig har varit så här hypad inför en film sedan Star Wars III, vilket säger väldigt mycket då hypen inför den var brutal.

Jag säger det igen, allt ser och verkar vara så fantastiskt i filmen. Den är otroligt snyggt gjord, den innehåller häftiga varelser, urläcker action (om man skall tro på teasern och trailern) och storyn är riktigt lovande.

Efter att ha läst Moviezines preview har jag dessutom slutat att vara skeptisk till de värdelösa 3D-glasögonen som biograferna tvingar på oss på så gott som alla de senaste filmerna. Jag har varit emot de tills jag läste om Camerons nya digitala 3D-kamera som skall fånga upp allt mycket bättre än tidigare. Efter att jag dessutom läste att Empire Magazine säger att filmen blir någon helt unikt när man sätter på sig 3D-glasögonen gör mig ännu positivare. Skall man tro på dem (vilket jag gör) skall känslan alltså bli helt otrolig av dem. Istället för att vara väldigt skeptisk till de är jag nu väldigt sugen på att se filmen med dem.

Inte nog med det. Som en självklathet skall det även släppas ett spel baserat på Avatar-licensen, något jag också ser som mycket intressant. Visst, jag tror absolut inte att spelet kommer att bli ett mästerverk som filmen förmodligen blir, men jag kan inte minnas ett licensspel som jag har sett så här intressant.

Anledningen till att jag gör det är att Cameron har varit väldigt aktiv i utvecklingen av det här också. Man märker verkligen att han inte vill att Ubisoft skall göra ett tråkigt spel av det här. Något jag gillar är t.ex. att spelet har en egen story och inte bara är kopierad av filmen. Utan spelet kommer att uspela sig några år innan filmen och man kommer att få chansen att utforska Pandora (som världen heter) som antigen en krigsgalen människa eller en smidigare Na'vi (de blå varelserna) och jag har redan bestämt mig för att spela äventyret ur bådas ögon när jag införskaffar spelet, vilket förmodligen blir samma dag som jag ser filmen på premiären den 18:e december.

Innan jag avslutar bloggen så länkar jag till teasern, trailern, Moviezines-preview samt några bilder förstås.

Teasern: http://www.youtube.com/watch?v=fXF2nH4Z9sc
Trailern: http://www.youtube.com/watch?v=dyDQoXEBkGw

Preview'n: http://www.moviezine.se/artikel/3496-camerons-julklapp-till-biopub
liken

HQ