Svenska
Ny metersgädda

Ny metersgädda

Jag har verkligen fått igång flytet på gäddfisket i sommar. Vanligtvis brukar jag inte fiska så mycket gädda på sommaren. Mest eftersom man oftast måste trängas med en massa... låt oss kalla dem nybörjare.
Folk som kallar abborrar för karpar, kastar med havsöringsdrag i 2 meter djupa sjöar och ror runt som besatta i sina båtar är bara några exempel.
Sen tappar gäddorna som tidigare nämnts kilo under leken.

Hur som helst. Ny fisketur = ny metersgädda.
Började dagen med lite popperfiske. Popper är drag som flyter på ytan och fiskas hem i ryck som gör att det ser ut som en skadad fisk försöker ta sig fram. Jag använder vanligtvis inte popper speciellt mycket men det gav lite resultat denna gång. Några abborrar och en gädda. Det är dessutom extremt skoj och adrenalinpumpande att se huggen. Varken gäddan eller borrarna var stora, så de återsattes. Draget var ett silvrigt Rapala Skitter Pop.

Sedan lade jag undan kastspöt och riggade metspöna, de tunga 9 fotarna då vill säga.
Efter en timmes väntan högg det bestämt.
Jag hade fiskat av en kant på ett näckrosbält, lyckligtvis gör vanligtvis inte gäddor någon kamp förän de ser en första gången så jag han styra bort fisken därifrån. Sedan var det ett lätt jobb att landa fisken tack vare min 0.20 fireline flätlina och mitt Tica Pike 9'.
Fisken var 101 cm lång och återsattes.

HQ