Svenska
Mikami - från toppen till botten?

Mikami - från toppen till botten?

Skrivet av WCAnkan den 8 juni 2010 kl 11:20

För ett halvår sedan visade Sega och Platinum Games upp en förrenderad trailer på ett spel som hette Vanquish. Det uppmärksammades mycket eftersom det var Resident Evils pappa, Shinji Mikami som stod bakom det. Trailern var häftig och jag blev hypad. Nu, ett halvår senare och inför E3, har de visat upp en ny trailer. Det här är första gången de visar gameplay. Min hype sjönk just till havets botten.

Av den nya trailern att döma kan vi förvänta oss världens sämsta dialog. Shinji verkar även ha tagit inspiration från ett av sina tidigare bottennapp P.N. 03 som är ett av hans sämsta spel. Dessutom var det det enda Capcom Five-spelet till Gamecube som förblev exklusivt. Man axlade rollen som Vanessa Z och dansade genom horder av fiender, vilket mest kändes som en gimmick. En bra idé på papperet, dessvärre sämre utfört i den färdiga produktionen. Väggarna var dessutom helt vita, vilket kändes som en dålig ursäkt för att slippa texturarbete.

Vanquish verkar onekligen bli samma sorts lågvattenmärke som P.N. 03. Även om tekniken är bättre så känns det som att spelet tar mig tillbaka till 2005. Grafiken är primitiv, bilduppdateringen verkar vara lägre än 20 och handlingen och dialogen luktar gammal ost.

Men jag hoppas att jag har fel. Med Resident Evil 4 tog sig Shinji upp och banade väg för survival horror-genren. Så karln kan givetvis skapa spel. Hoppas att Vanquish kommer att finslipas oerhört mycket innan release. Det finns fortfarande en chans för det, en PC skulle ju rädda den dåliga bilduppdateringen (om det nu utannonseras till PC), men resten hörs och ser ut som skräp. Hoppas att det inte händer samma sak med Deus Ex: Human Revolution.

We have approximately 8 hours to stop THAT from happening. We will... stop THAT from happening!
Gör om, gör rätt.

Trailern:
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-vanquish/100954

HQ