Svenska
Nytt Metroid! (Confrontation)

Nytt Metroid! (Confrontation)

Skrivet av WCAnkan den 25 oktober 2008 kl 12:14

Metroid Confrontation heter ett ambitiöst projekt som en kille börjat knåpa på! Det började som en remake på "Metroid 2 - Return Of Samus" som släpptes till Gameboy 1991.
(var Ridley och Kraid med i Metroid 2? hmm..)

Jag spelade tyvärr aldrig Metroid 2, men i dagens läge kanske det inte spelar någon roll eftersom spelet nu är ombyggt, har bytt namn och skildrar istället ett helt nytt äventyr med Samus.
Av det jag testat så verkar spelet vara en blandning av Metroid - Zero Mission och Metroid Fusion, så det bådar gott eftersom båda spelen är fantastiska, och kanske att jag är en av dom som tycker att Metroid gör sig bäst i 2D även om Retro Studios lyckades bra med Prime-serien.

Musiken bara strålar retro-slingor från orginalet från -86 med lite dunk! Finns inte så mycket att hurra för och inget att klaga på.

Demot klarar man ut på ~10-15 minuter och det finns en del finurliga nya saker. Det bästa dock är att han dragit ner på detonationstiden för bomberna, allt går helt enkelt snabbare. Ett störigt moment är ljudet när man skjuter med vapnet upgraderat, där kan dom dra ner ljudnivån lite, det överröstar allt!

Spelet är väldigt bra gjort för att vara uppbyggt i ett vardagsrum(?) hemma. Anteckna detta nu Nintendo och låt killen göra ett WiiWare spel!

Jag spelade demot med min Classic Controller till Wii, (vad gör man inte för att få det mer nostalgiskt) och det funkar utmärkt bara man äger en bluetooth adapter.

För dom som vill testa så finns det på den här sidan:

http://metroid2remake.blogspot.com/

HQ