Svenska
Blog
Comic Con Stockholm 2018

Comic Con Stockholm 2018

Skrivet av Veilor den 17 september 2018 kl 10:33

Mitt fjärde besök till spelmässan i Stockholm. De har varit både bra och dåliga sen jag började åka dit, det ja kan säga om detta år är väl att det var ok, men bra i vissa aspekter. Provade på spel, fick autografer och var med i ett världsrekord.

Kingdom Hearts III
Jag var glatt överraskad av att se spelet på mässan och ställde mig direkt i kö för att spela. Det som erbjöds i demot var en del från Trassel där Stentitanen från Herkules attackerar. Det var mer en liten miniboss fight där man också fick prova på specialattacken med en karusell från Disneyland. Den andra delen av demot var Toy Story, introduktionen när man precis kommer till världen. Jag fick sitta igenom en lång videosekvens, så som är vanligt i serien. Men det som spelades var som jag förväntat mig och jag ser fram emot Januari då jag får ta del av hela spelet.

Starlink
Ubisoft's nya "toy-to-life" spel såg på förhand lite sådär ut för min del så när jag såg spelet på mässan tog jag mig chansen att prova. Och efter att ha provat kan jag säga att spelet faktiskt verkar rätt så bra. Det kan också vara för att jag gillar att skjuta med rymdskepp i spel. Jag tror nog att spelet åkte in på min köplista efter att ha provat.

Assassin's Creed Odessey
Jag ville prova spelet, jag tog kontrollen och la sen ner den efter 2 minuter. Att ha attack på RB är för mig väldigt konstigt då basic attack alltid varit på en av de vanliga fyra knapparna i tidigare delar. Detta var fallet för Origins förra året också när de visade upp demot.

Metro Exodus
Som ovan la jag ner kontrollen väldigt snabbt, i detta fallet var sensitiviteten som i snigelfart när jag skulle kolla runt, gick knappt att skjuta på något då man var så seg.

Jump Force
Var ju tvungen att prova på Jumps senaste med alla kända karaktärer. Tyvärr fick man inte stå så länge och matcherna tog slut snabbt så jag fick inte direkt något bra intryck men det verkade ok.

Beat Saber
Och till sist ställde jag mig i kö för att spela VR, det jag valde var Beat Saber då det var det enda roliga och intressanta. Jag har sett videor och alltid varit intresserad av spelet. Och det var roligt, tyvärr fick man bara spela en låt då kön var lång och jag skulle inte orka stå igen. Men suget för att skaffa PSVR ökade efter att ha spelade detta spel, jag är rätt svag för rytmiska spel. Tyvärr har jag en katt som biter sönder kablar som rör sig och det är ju en liten från hjälmen :(


Guinness World Record - Spider-Man
Så under förra veckan la comic con ut om detta på facebook och jag sa skämtsamt till min brorsa att vi kan vara med. Väl under lördagen så gick playstationpersonal runt och frågade folk om tävlingen. Sen på söndagen när dörrarna öppnade klockan 10 gick vi in och såg kön till registreringen, den var stor så där och då bestämde vi oss för att vara med. Vid 12 släpptes vi in i salen där rekordet skulle göras. Vi fick alla en dräkt att ha på oss och sen blev vi flyttade till platser att sitta. Vi var en av de första in och såg hur det bara kom in person efter person i salen, tog aldrig slut. Men till sist stängdes dörrarna och själva rekordet kunde börja. Alla var tvungna att sitta i 5 minuter och vi fick inte ta av masken eller ens korrigera den. En person från Guinness World Records gick runt och räknade. Efter ett tag så kom resultatet och vi klarade det. Det förra rekordet var 438 i Australien, det var 547 stycken här i Stockholm. Det är lite kul att man varit med och gjort ett världsrekord!
<a rel="nofollow" href="http://asterixia.se/2018/09/guinness-varldsrekord-i-stockholm-547-spindelman-samlade-pa-ett-och-samma-stalle/">Text om rekordet</a>

Autografer
Ett av mina mål med resan hit var att få en autograf får Carolina Ravassa, rösten till Sombra. Jag spelar inte Sombra så värst mycket men röstskådespelaren gör ett bra jobb med karaktären. Hon var trevlig och vi pratade lite om mitt favoritcitat och att jag tyckte att uppvisandet av karaktären på Blizzcon stod ut. Vi pratade lite virtual ticket, något jag köpt de senaste åren, och hon nämnde att hennes voiceline för ultimate är annorlunda för Sombras skin.
Jag skaffade även en autograf av Brigittes röstskådespelare Matilda Smedius. Hon var trevlig men vi pratade inte så mycket.


Det var väl i det stora vad jag gjorde på mässan. Det var grymma cosplayers som alltid. Och jag ser fram emot nästa år!

Om någon skulle undra så kunde man även spela dessa spel: Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Party, Splatoon 2, Mario Kario 8 Deluxe, Mario Tennis Aces, SoulCalibur VI, My Hero One's Justice, Pixark, Forza Horizon 4, Shadow of the Tomb Raider, Spider-Man, Något FIFA spel, Destiny 2: Forsaken, Fortnite, Call of Duty Black Ops 4

HQ