Svenska

Amnesia: The Dark Descent

Skrivet av Vebe den 10 september 2010 kl 12:01

För ett par år sedan så köpte jag något Penumbra-lir, vilket vet jag inte då det numer ligger i källaren. Jag spelade det aldrig då det strulade på min dator. Penumbra skulle annars vara otroligt stämningsfulla och otäcka spel, vilket jag gillar.

Nu har Frictional Games släppt en andlig uppföljare - Amnesia: The Dark Descent. Än så länge har jag bara spelat knappa timmen, och jag är fysiskt illamående av rädsla. Om det beror på en kombination av sömnbrist, min förkylning och spelets atmosfär låter jag vara osagt. Men en sak är säker, Amnesia skrämmer.

Din karaktär är klen och sjuklig och har inte mycket att sätta emot mörkrets makter, som givetvis är efter just dig. Och när man rör sig i ett gammalt nedgånget slott så finns det gott om mörker och skrymslen. Du måste klara dig genom att använda ljus, list och försiktighet.

Gillar du andnödsframkallande skräck, gotisk arkitektur, svag belysning och låga spelpriser? Då är det bara att du beger dig till spelets hemsida. Om inte annat så finns det ett demo där. Tyvärr så verkar inte spelet ha en utgivare i Europa, vilket gör att Amnesia bara går att köpa genom nedladdning.

Amnesia: The Dark Descent

Hujedamej, såna otäckheter

HQ