Svenska
Blog

GOTY 2015 Spel - Plats 2

Skrivet av Varpire den 1 januari 2016 kl 11:13

Spelåret 2015 är äntligen över och själv kan man inte säga något annat, än att det har varit riktigt bra. Jämfört med 2014 som kantades av trasiga spel, så har vi fått mindre av den varan i år. Men även remaster trenden har fortsatt det här året med och det har även varit mycket besvikelser samtidigt.

Men samtidigt som vi blickar framemot det kommande spelåret 2016 som ser riktigt bra ut med, så vill jag först kora dem fem bästa spelen från 2015.

2. Halo 5: Guardians

Det här var ett av dem mest efterlängtade spelen för mig det här året. Efter besvikelsen som var med Halo: TMCC, så var det upp till bevis för 343industries. Man kan säga att dem levde upp till det och utöver det. Dem renoverade hela multiplayer upplevelsen och gav mig en kampanj, som var riktigt bra.

Om man går in på kampanjen först, så var den riktigt spännande från början till slutet. Även om det fanns minuspunkter i den, så störde det mig inte så mycket. Jag kan hålla med om att det var tråkigt att Master Chief och Blue Team fick lite speltid. Jag tror också att det kommer bli mer sällsynt att få spela som Master Chief i dem kommande spelen faktiskt. Spartan Locke och hans Fireteam Osiris fick man spela desto mer som, men dem var aldrig lika intressanta som Blue Team. Men jag kan säga att kampanjen var riktigt bra och jag längtar desto mer efter Halo 6 nu.

Men det som stod ut mest i Halo 5: Guardians var såklart multiplayern. Med två multiplayervarianter som Arena och Warzone, så leverade dem riktigt mycket speltid. Warzone är nog bland det roligaste jag har spelat faktiskt. Arena är också riktigt bra och beroendeframkallande. Dem har också balanserat Arena riktigt bra och tagit bort loadouts som fanns med i Halo 4. Som sagt så har dem lärts sig av alla sina misstag.

En annan sak jag måste ta upp med spelläget Warzone är att dem har lagt in såkallad REQ Packs. Det är ett sorts system av mikrotransaktioner och det är första gången ett Halo spel har något sådant. Som kompensation för det så ska vi få alla Map Packs gratis. Jag kan faktiskt tycka att det är en helt okej deal, men jag vet att många där ute inte håller med mig alls där.

För att summera allt, så är det här det bästa FPS spelet jag har haft äran att spela i år. Både kampanjen och multiplayern var riktigt bra, tillsammans med en silkeslen bilduppdatering gör detta till det bästa Halo spelet sedan trean.

GOTY 2015 Spel - Plats 2

HQ