Svenska
Blog

GOTY 2015 Spel - Plats 5

Skrivet av Varpire den 26 december 2015 kl 16:40

Spelåret 2015 är äntligen över och själv kan man inte säga något annat, än att det har varit riktigt bra. Jämfört med 2014 som kantades av trasiga spel, så har vi fått mindre av den varan i år. Men även remaster trenden har fortsatt det här året med och det har även varit mycket besvikelser samtidigt.

Men samtidigt som vi blickar framemot det kommande spelåret 2016 som ser riktigt bra ut med, så vill jag först kora dem fem bästa spelen från 2015.

5. Rise of the Tomb Raider

Uppföljaren till ett av dem bästa spelen från 2013 släpptes i år. Även om Microsoft har köpt tidsexklusivitet på det till Xbox One och Xbox 360, så njöt jag i stora drag av det.

Storyn är riktigt bra, med en Lara som var mer självsäker den här gången. Om man jämför storyn från förra spelet, så är den här bättre. Det är också mindre QTE, men det är fortfarande väldigt självspelande. En annan sak jag gillar är att dem har så kallade "Hubs" i spelet, där man kan samla resurser, göra Tombs och sidouppdrag.

Det märks också att Crystal Dynamics har ny hårdvara att leka med, för att det här är ett av dem snyggaste spelen den här generation hittills. Snön ser ut som snö och is som ser ut som is. Även Lara ser mer verklig ut den här gången. Med animationer som är i egen klass, tillsammans med riktigt välgjorda mellansekvenser. Det gör att man lever in sig i Laras värld, mer än någonsin. Men en bilduppdatering som ligger på stabila 30 FPS, gör sitt för upplevelsen med.

Tillsammans med en intressant story, grym grafik och en mer intressant Lara. Det gör det här till ett av dem bästa äventyrsspelen från 2015, som ingen får missa.

GOTY 2015 Spel - Plats 5

HQ