Svenska
Blog

Äntligen dags för fotbolls-EM

Skrivet av Vahlstrom den 11 juni 2021 kl 19:08

Jag var där i Paris 2016 på EM och på VM i Ryssland 2018. Det var också tänkt att jag skulle ha varit i Dublin förra året, men sen blev världen som den blev. Som tur var fick jag spendera sommaren med min nyfödda, förstfödda son istället. Jag var för övrigt också där i Italien på den avgörande kvalmatchen inför Rysslands-VM. Och på diverse kvalmatcher i Österrike (x2), Liechtenstein, Luxemburg och Bulgarien. Runt år 2013 gjorde jag det nämligen till en årlig grej att åka iväg på en bortamatch för det svenska landslaget och koppla ihop det med semester. Helst till ett land man annars kanske aldrig hade besök.

Men sedan Rysslands-VM har jag fått vänta tre långa år på nästa mästerskap, som nu äntligen är här. Ikväll drar det igång med öppningsmatchen Turkiet-Italien och jag kommer sitta klistrad framför tv:n, precis som under de flesta av de övriga matcherna. Jag jobbar hemifrån på grund av den nuvarande pandemin, så mitt jobb kommer flyttas från min stationära dator till den bärbara så jag kan ha tv:n på i bakgrunden under de kommande veckorna.

Så vad tror jag om Sveriges chanser? Små. Det är en tuff grupp där Spanien bör komma först, men sedan är det en tuff kamp. Polen är ju verkligen inte dåliga och har en av världens bästa målskyttar i Lewandowski. Slovakien är också tufft, men ett lag som Sverige kan slå. Går landslaget ändå vidare tror jag att det tar slut i åttondelsfinalen. Men det går ju alltid att bli glatt överraskad. På måndag klockan 21 är det dags för Sveriges första match. Innan det är det nio andra matcher som ska kollas på. Nu kör vi!

 

Äntligen dags för fotbolls-EM

Egen bild från Sverige-Irland på Stade de France 2016. Trist match, men en stor upplevelse.

HQ