Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #6 - Digimon-nyheter

Skrivet av Vahlstrom den 22 oktober 2020 kl 17:44

Dagens JRPG-snack #6 - Digimon-nyheter

De må ha förlorat monsterkriget mot Pokémon, men Digimon är fortfarande riktigt populärt och mer vuxet än vad Pokémon är. Det bevisas väl inte minst med att dina val i kommande Digimon Survive kan leda till att dina vänner i spelet dör. Och det finns nu tyvärr dåliga nyheter om det spelet.

Digimon Survive försenas till nästa år
Det var tänkt att spelet skulle släppas redan 2019, men sköts sedan upp ett år. Men, som så många andra spel, blir det försenat igen på grund utav den rådande världsbilden. Detta berättar producenten Kazumasa Habu som säger att detta "har ändrat vår utvecklingstid och vi har tagit det svåra beslutet att skjuta upp Digimon Survives lansering till 2021.

Gladare nyheter är det dock för Digimon Story: Cyber Sleuth, ett spel som jag verkligen rekommenderar om du är intresserad av Digimon och JRPG i det stora hela. Ett spel som jag för övrigt tog platinumtrofén i eftersom jag gillade det så mycket.

1,5 miljoner exemplar sålda av Digimon Story: Cyber Sleuth
Siffrorna är räknade från både Digimon Story: Cyber Sleuth och Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker's Memory. Det sistnämnda är en sidoberättelse av det första spelet. Bandai Namco har nu utannonserat att spelen tillsammans sålt över 1,5 miljoner exemplar. För att fira detta har företaget en digital rabatt i Japan. Det första spelet släpptes först till PS Vita i Japan 2015 för att sedan kommer till samma konsol samt Playstation 4 i Europa i början av året efter. Sidospåret Hacker's Memory kom till PlayStation 4 och PS Vita 2018 i Europa. Båda spelen finns också på Steam och Switch.

HQ