Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #4 - Stora framgångar för Trails in the Sky-serien

Skrivet av Vahlstrom den 30 september 2020 kl 22:51

Dagens JRPG-snack #4 - Stora framgångar för Trails in the Sky-serien

Legend of Heroes är nog en serie som flugit under radarn för många, men trots det har ett av "kapitlen" skördat stora framgångar. Serien är nämligen uppdelad i mindre serier, som täcker en varsin geografisk synvinkel under samma tidsperiod. The Legend of Heroes: Trails in the Sky (härligt förkortat till TitS av folk) är en av dessa serier, som jag varmt rekommenderar. De två första spelen är riktigt bra. Det tredje är också bra, men blev alldeles för mycket dungeon crawler för mig, till skillnad mot de tidigare mer öppna spelen. Det visar sig nu att det inte bara är jag som gillar den här serien, för nu har den nämligen sålts i över fem miljoner exemplar. Dessa spel utspelar sig i Kingdom of Liberl där du får följa Estelle och hennes adopterade bror Joshua (med minnesförlust, vilket är rollspelens go-to). Det blir mycket politisk intrig. Grafiken kan kanske kännas lite gammal, men stridssystemet, humorn och charmen väger upp detta.

Den andra serien som finns tillgänglig för oss i väst är Trails of Cold Steel, som utspelas i Erebonian empire. Karaktärer från de olika serierna kommer dyka upp i de andra, de hör nämligen ihop en mycket större berättelse. De tre första spelen finns ute nu, medan det fjärde spelet kommer till oss i väst den 27:e oktober.

Den tredje serien utspelas i Crossbell och har hittills två spel Zero no Kiseki och Ao no Kiseki. Dessa släpptes redan 2010 och 2011 i Japan, medan vi i väst fortfarande väntar.

Övriga nyheter

Edens Zero är 40 till 50 procent färdigt
Nyligen utannonserades att ett rollspel baserat på mangan Edens Zero var under produktion av Konami. Nu får vi veta att spelet är ungefär halvfärdigt. Plattformar och datum är ännu inte utannonserat.

Mobilspelet Dragon Quest Tact är på väg västerut
Populär japansk spelserie? Låt oss göra det till ett mobilspel! Efter spel som Pokémon och Ni No Kuni är det nu dags för Dragon Quest. Square Enix kommer nämligen släppa detta taktiska rollspel även i väst. Det släpptes i Japan i july till Android och Ios.

Ny Trials of Mana-uppdatering kommer med två nya svårighetsnivåer
Version 1.1.0 av Trials of Mana kommer den 14:e oktober och med den kommer svårighetsnivåerna "No Future" och "Very Hard". Båda dessa är bara tillgängliga i New Game+ och No Future beskrivs som "An extremely difficult to clear difficulty in which enemies are stronger, especially bosses." Du börjar också om från level 1.

HQ