Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #3 - En massa om Yakuza-serien

Skrivet av Vahlstrom den 28 september 2020 kl 19:50

Dagens JRPG-snack #3 - En massa om Yakuza-serien

En av de japanska serierna som har blivit riktigt populär de senaste åren är Yakuza. Den första upplagan av spelen var bra, men det var väl inte riktigt förrän Yakuza 0 släpptes som väst också på riktigt fick upp ögonen för spelserien. Yakuza 0, Kiwami och Kiwami 2 är alla riktigt bra och rekommenderas. Jag hoppas att del tre till fem i serien också får samma Kiwami-behandling så småningom. Dessa finns dock som en samling med lite uppdaterad grafik. Del sex finns så klart också på marknaden och är ett av de nyare spelen. Jag vill också slå ett slag för Judgment, denna spinoff där du spelar som en detektiv.

Yakuza-serien blir film
Den här nyheter kunde du läsa på sajten för några dagar sen och jag tycker du bör kolla in den nyheten. Men i kort kommer Wild Sheep Content och 1212 Entertainment göra film eller filmer av serien. Vi håller alla fingrarna att den blir bättre än försöket 2007. Yakuza: Like A Dragon som den filmen hette var verkligen inget att hänga i julgranen.

Yakuza: Like A Dragon släpps till PS5 i mars
Ja, spelet alltså, inte den nyss nämnda filmen. Vi har sedan ett tag vetat om releasedatumet för nästa del i Yakuza-serien till de nuvarande konsolerna samt Xbox Series (10:e november till PC, PS4, Xbox One samt Series S/X). Nu har vi också fått veta när spelet kommer till Playstation 5. Det är den 2:a mars 2021 som gäller och om du köpt spelet till Playstation 4 kan du ladda ned PS5-versionen gratis när den släpps.

Inget nytt Yakuza utannonserades under Tokyo Game Show trots rykten
Det verkar ha blivit ett litet missförstånd i ett Twitter-inlägg som gjordes av Yakuza-seriens producent Masayoshi Yokoyama. Det verkade som att han menade att ett nytt spel i serien skulle utannonseras under Tokyo Game Show. Senare klargjorde han att det inte alls var detta han menade och att inget nytt spel skulle visas upp. Och mycket riktigt fick vi inte se något. Han bekräftade dock att de jobbar på något nytt i serien nu när det närmar sig 15-årsjubileum.

Rabatt på Yakuza-spelen på Playstation Store
Jag nämnde det i det senaste inlägget av bloggserien, men det kan vara värt att påminna om att PS Stores rea på japanska spel fortfarande pågår (fram till 8:e oktober), så om du är intresserad av något av Yakuza-spelen kan det vara värt att slå till nu.
* Judgment går för 272,58 kronor (normalt 649 kronor)
* Yakuza 0 får du för 129,35 kronor (199)
* Yakuza Remastered Collection (del 3, 4 och 5) kostar 376,42 (649, men du kan också köpa spelen separat)
* Yakuza Kiwami 2 och Yakuza 6 får du lägga ut 149,25 kronor för (199)
* Av någon anledning är Yakuza Kiwami det enda spelet till fullpris (209 kronor)

HQ