Svenska

Welcome to Skellhell

Skrivet av Trivalde den 13 oktober 2010 kl 19:16

Tid är relativt, or so they say. För min del har just två stycken veckor detta år varit väldigt annorlunda, något helt annat. Tiden har gått fort stundtals, långsamt stundtals, ibland har den inte riktigt räckt till. Men tidens kvantitet åsido, kvalitén har varit off the charts. Helt galet, kändes som något man verkligen inte kunde uppleva någon annanstans i hela världen. Något helt annat.

Var någonstans i världen var då detta? Jo i Skellefteå, eller Skellhell som jag ordvitsar om i titeln, ett annat namn som studenterna på Campus myntat. Jag hade bestämt att denna höst skulle jag börja plugga vidare, och jag hamnade i Skellefteå då. Här ska jag plugga datorspelsutveckling i tre år och bli högskoleingenjör inom ämnet.

Är detta då anledningen att jag inte bloggat något på sistone? Näh, har främst varit att jag inte vetat hur jag skulle skriva det jag ville skriva. När jag försökte spårade det lätt ur och blev någon enorm massa med text som knappt jag orkade läsa igenom (hur ska det då gå för er?). Men nu har jag gjort slag i saken och knåpat ihop detta, jag försökte hålla allt lite kort och enkelt. En sammanfattning på vad jag gjort på sistone, får vi se hur det går. Förhoppningsvis kan jag skriva något mer utförligt efter denna.

Det är alltså Skellefteå och spelutveckling jag skulle skriva om här och nu. Kan väl börja lite kort om hur jag bor, jag är i ett kollektiv med två andra studenter och jag kan säga att första intrycket inte var det bästa. Det hade lite med köket att göra, det var något som kunde misstas för en soptipp eller smärre krigszon. Då undrade jag starkt på vad tusan jag gett in mig på. De andra boende gav en något lugnande förklaring med att det varit sushi-fest kvällen innan och de inte riktigt hunnit städat undan. De båda två visade sig som tur vara riktiga toppenkillar så så kan det gå, never judge a book by its color. Dock så finner jag mitt nuvarande boende lite halvtrångt så jag håller på och jagar ett annat ställe att bo på och det går sådär antar jag.

Men nog om det, nollningen var galet rolig i alla fall. De två veckorna var galet hektiska och underhållande, plus att man lärde känna jäkligt många trevliga personer på kuppen. Så det var minst sagt VÄLDIGT givande. Nu finns ju det en annan sida med att börja plugga på universitet/högskola, själva pluggandet. Och de går bra, vi läser matte som är i stor del repetition av gymnasiematten men det smyger sig in lite mer komplicerade saker här och där. Vi läser också programmering i Python nu första läsperioden och de är just inte heller några större problem, denna kurs är främst till för att få folk att börja tänka som en programmerare etc då programmering inte är ett krav för många utbildningar. Men jag har programmerat en del så jag har inga större problem än så länge, med det sagt är det lite halvpirrigt inför kommande tentan som jag nog ska plugga lite extra inför.

Det finns ju ytterligare en sida om man så vill med studier på universitet, och det är aktiviteter inom själva universitetet. Och i Skellefteå finns det galet många. I nuläget arbetar jag ideellt någon gång varannan vecka på studentpuben Traversen. Travven, som vi då kallar den, har öppet tre gånger i veckan (onsdag, fredag, lördag) och nu i början drar man dit ganska ofta ändå. Sedan på torsdagar har vi FUSK där vi samlas på Campus i en fin byggnad kallad STOCK för att spela brädspel, kortspel, rollspel med mera. Det är skoj, jag har börjat rollspela lite med några andra och än så länge är det riktigt skoj. Jag hade en utomstående aktivitet en kort stund i form av taekwondo som var kul den period då det varade men jag kom fram till att just nu vill jag försöka stabilisera mig i Skellefteå med bostad, studier och allt annat. Så det blir förhoppningsvis något jag kan ta upp igen då nästa tillfälle ges.

Så vad mer finns att säga, jag äter väl inte särskilt varierad mat men när det är gott käk på restaurangen på Campus (den jag brukar äta på drivs av hotell- och restaurang-elever) brukar jag svulla på rejält. Jag har radat upp galet många tekniska men kanske lite opraktiska grejer som jag bara måste köpa, som till exempel handskar som man kan styra datorn med, eller mojänger på huvudet som ska läsa av ens tankar så att man kan styra datorn på det sättet istället. Sedan har vi lite mindre tekniska saker som strumpor och skor, av någon anledning har fingerstrumpor (speciellt dem i merinoull) kommit högt upp på min ha-lista. Kanske har det med att strumpor är det klädesplagg jag har minst av, och de jag har börjar förvandlas till något som inte passar inom definitionen av strumpa. Vad skor berör så är jag helt inne på barfota-skor som jag ska bygga upp en fin kollektion av, det är då inte BARA gorillafötter jag planerat då utan det finns de med mer "normalt" utseende.

Så...finns det något mer att säga nu då? Det gör det säkert, men det får räcka ändå. Jag trivs bra i Skellefteå i alla fall. Eller Skellhell. På en nolia-mässa för några år sedan frågade jag några representanter från LTU Skellefteå om Skellefteå var en kul stad att plugga i. Svaret var något i stil med att det är galet roligt att plugga där men kanske inte så roligt att bo där. Efter att ha varit här några månader så är det nog svaret jag också skulle ge på en sådan fråga.

Welcome to Skellhell

Skellhell, once you enter, you never leave. Tja vissa blir kanske kvar lite längre än de planerat men jag har inga planer att stanna där längre än nödvändigt, och enligt katalogen är det tre år. Men vem orkar tänka så långt fram?

HQ