Svenska
MICHAEL (Jackson)

MICHAEL (Jackson)

Förra veckan kom den omtalade skivan med o utgivna Michael Jackson låtar ut på skiva. Jag har i några dagars dit lyssnat igenom låtarna på skivan och hade nu tänk skriva mina åsikter om det.

Det var inte svårt att redan ifrån start förstå att detta album bara var ännu ett sätt att utnyttja bortgången av Michael Jackson för att tjäna pengar. De flesta av låtarna på albumet är o utgivna låtar som inte fick plats på andra album. Alltså låtar som Michael valde att inte ha med för att de antingen inte var tillräckligt bra eller på grund av någon annan anledning. Det finns endast tio låtar med på albumet vilket känns aningen få. Om en av låtarna spekulerades det till och med om det verkligen var Michael själv som sjöng. Men det är inget dåligt album, verkligen inte. Låtar som Hold My Hand, Hollywood Tonight, Best Of Joy och Much Too Soon är alla låtar som håller den klass vi är vana att höra från The King Of Pop. Medan andra låtar som I Can't Make It och Behind The Mask inte är något vidare. Det finns även fler låtar på albumet som inte känns tillräckligt bra. En del av dem låter ofärdiga och slarvigt gjorda, något vi absolut inte är vana att höra från Michael.

Men jag tror ändå inte att detta är något som stör de hungriga Michael Jackson fansen runt om i världen. Bara att få höra nytt material från honom är något jag tror kommer locka de flesta som gillar Michael Jackson. Albumet är det ända albumet med nytt material ifrån Michael på ett decennium. Nu är han som alla vet tyvärr död och låtarna var inspelade för flera år sedan. Men det känns ändå som en liten comeback för den största pop artisten genom alla tider.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag tycker det är ett mycket bra album och en relativt bra revansch för Michael. Men vissa av låtarna uppnådde inte den standard som vi alltid vart vana vid att höra från honom.

Lyssna gärna igenom albumet (om du inte redan gjort det) och kommentera din egna åsikt om det. Var det tillräckligt bra? Vad kunde vart bättre? osv. Om du inte har Spotify kan du ju alltid leta reda på några av låtarna på YouTube.

HQ