Svenska

You are not i Kansas anymore...

...You are on Pandora.

Dessa ord kommer troligtvis sitta fast i min skalle en tid framöver. Och inte klandras jag av det, nej. Tvärtom. Jag älskar dessa ord och skulle gärna ha kvar dom i huvudet för alltid...

Som ni kanske redan förstått så har jag sett den nya, extremt omtalade James Cameron filmen, Avatar. Jag kom hem ifrån bion här i stan för kanske en timme sedan, men jag längtar redan tillbaka till den helt otroligt vackra planeten Pandora, där filmen utspelar sig.

Storyn i Avatar känns ibland väldigt traditionell och har ett typisk amerikanskt filmupplägg. Men, bortsett från det så är storyn helt perfekt, med häftiga karaktärer och historier kring miljöerna, den är genomtänkt och smart upplagd.

Miljöerna i Avatar är även dom helt enastående, hur filmteamet lyckats framställa dessa enorma skogar och berg som bildar de stora världen Pandora, det är för mig helt galet. Avatar är tveklöst en av 00-talets rent tekniskt bästa filmer. Jag vet faktiskt inte om jag tidigare sett någon film som spräcker denna. Just nu känns det i alla fall som en ren omöjlighet att göra en bättre film än vad Avatar är, möjligen nästa film i den planerade trilogin kanske?

Hursomhelst så kan man inte säga mycket annat än att Avatar är något man bara inte kan missa i filmväg. Det är en helt fantastisk film som alla filmälskare borde se (alla andra också för den delen). Jag hoppas därför att alla som inte sett Avatar genast skaffar sig en biljett och går o ser filmen, du kommer inte att ångra dig.
The Orange Ninja

You are not i Kansas anymore...

I see you.

HQ