Svenska
Blog
Fem år med min Macbook Pro 13" (Tidigt,2011)

Fem år med min Macbook Pro 13" (Tidigt,2011)

Skrivet av Th3 End den 16 september 2016 kl 16:39

Den arbetar lika bra som när den var ny, men rejält långsammare. Jag skulle nog gissa på att det har med det faktum att man installerade tre-fyra nya uppdaterade operativsystem efter varandra för var år som gått, bland annat.

Jag har varit och är väldigt nöjd min macbook pro och det glädjer mig att ha möjligheten till att uppgradera den när den tiden är kommen. Begriper inte varför man tagit bort den möjligheten idag, det var en anledningen till att jag köpt datorn. Den har en fantastisk operativsystem och man kan dessutom uppgradera den när man vill det. inte nu längre. Nu är i princip varenda komponent fastlödda.

Så nu, efter fem år med den har jag bestämt mig för att byta ut RAM-minnen och hårddisken. Det som dock kommer att göra datorn märkbart snabb och kvick är lagringsenheten, den mekaniska Toshiba 5400 rpm HDD ( 500GB ) ska nu bytas ut mot en Samsung SSD 850 Pro ( 512GB ). Idag passade jag på att klona gamla disken till SSD. Det tog ~4h för den att överföra all data till nya disken.


Så sent som i Augusti månaden i år inhandlade jag ett par nya RAM-minnen på 8GB också. De som satt i datorn var i 4GB. De byttes ut, ganska enkelt, behövde inte offra en droppe blod alls. Det ni.

Inte lär det vara så värst komplicerat med utbyte av hårddisken, har redan kikat närmare på det och tittat på minst fem olika "hur-man-gör-det"-videos samt köpt en sådan där ESD-matta (ESD-armband inkluderat) samt följt professionella råd.

Hade tänkt att påbörja processen nästa vecka på måndag dock, har inte tid idag.

Det ska bli spännande att se hur mycket snabbare min gamla dator startar. Jag hoppas bara att den överhuvudtaget startar när allt är klart och färdigt. Vill inte mötas av ett error meddelande som gnäller om att den inte känner igen komponenten som precis har installerats i datorn.

HQ