Svenska
Blog

Supreme lagar mat®

Skrivet av Supreme den 22 juni 2013 kl 17:27

Jag har länge haft en obotlig mancrush till krönikören Jonas Cramby och han var en av de som verkligen fick mig att bli intresserad av mat, dryck och matlagning.
Jag älskar stora kötträtter, framförallt lagat genom långkok, med enkla, stora smaker. Pulled pork, beef chili, hamburgare och så vidare. Man ska bli ordentligt mätt och svettas vid slutet av varje måltid och svetten ska framkallas genom utmattning, hetta och njutning.
En sådan måltid kan till exempel vara ett gäng pulled pork-sandwiches med massor av cheddarost och coleslaw och ett gäng kalla öl till varmrätt och en varm och söt bourbon pecannötspaj med vaniljglass till efterrätt.

När Jonas Cramby nu på senaste tiden har krängt ut två exceptionella kokböcker så köpte jag dem direkt och håller för tillfället på att ta mig igenom dem.

I måndags så värmde jag upp gjutjärnsgrytan och slängde ihop en stor batch beef chili och gjorde truckstop enchiladas.
Beef chili är tärnat högrev som man kokar två timmar i mexikanskt öl, oxbuljong, torkad chipotle, vitlök och en massa kryddor. När det är klart så är högreven sanslöst smakrik och mör och het.
Jag gjorde även egna vetetortillas och doppade dessa i en egengjord salsa rojas och satte samman detta till ett gäng sanslöst goda truckstop enchiladas.

Alla recept är tagna ur Jonas Crambys "Texmex från grunden". En kokbok som rekommenderas varmt.

Supreme lagar mat®

Svettas ni?

HQ